Új Harkányi Hírek onlineArchiveHelyi
Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Cél az ország legismertebb rehabilitációs központjának létrehozása volt

A harkányi kórház 2013. és 2018. között megvalósult mintegy 2,8 milliárd forintnyi fejlesztéseiről és az adósságátvállalásról esett szó kedd délután azon a beszámolón, ahol dr. Ónodi-Szűcs Zoltán is a vendégek között szerepelt.

Átadták a felújított bolgár múzeumot

Átadták a felújított bolgár múzeumot

Hétfő este átadták használatra a bolgár múzeum felújított épületrészét. A munkálatok az elmúlt két hónapban zajlottak, és az előteret, a nagytermet és a két vizesblokkot érintették.

A hosszú hétvége alatt ingyenes lesz a parkolás

Négy napon át díjmentesen lehet parkolni a húsvéti hosszú hétvégén Harkány valamennyi fizetős parkoló területén. 

Pingpong maraton kifulladásig: a látványos dolgok éjfélkor kezdődnek

Szombat reggel 8 órától folyamatosak az asztaliteniszezők vagy a sporttal ismerkedni vágyók számára rendezett programok a sportcsarnokban. A szervezők nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint a 24 órán át tartó maratoni pingpongozást.

Baksai Tamás: érdemes itt élni, dolgozni és családot alapítani

Százhetven éve, hogy e napon szalagrózsát tűzünk kabátunk hajtókájára, a szív felőli oldalon – emlékezett Baksai Tamás a városi ünnepségen. Kiemelte: a márciusi ifjak hittek benne, hogy a magyaroknak joguk van a nemzeti függetlenséghez, az önállósághoz, a szabadsághoz, melyek ma is aktuális elvárások.

Vádat emeltek az ismerősét hasba szúró némettel szemben

Halált okozó testi sértésig fajult az az italozás, ami során egy Drávapalkonyán élő német hasba szúrta ismerősét. A német férfivel szemben az ügyészség vádemelési javaslatot tett – közölte a főügyész.

Az egészségügyért felelős államtitkár lakossági fórumával debütál a megújuló bolgár múzeum

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár látogat Harkányba március 20-án. Az egészségügyért felelős államtitkár lakossági fórumán Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselőjelöltje lesz a házigazda.

Negyven éves harkányi 3D-s fotó került elő egy pesti padlásról

Harkányi 3D-s fotó került elő egy pesti padlástakarításon. Flowjunkie és Barcelonafreeride Tumblr-bloggerek egy lomtalanításon bukkantak a táskányi Kodak stereo negatívra, amit egy ezresért haza is vihettek.

Adósság miatt cserélhet gazdát a Thermal Hotel

Bedöglött bankhitel fejében az Indotek-csoport követeléskezelője veszi át a harkányi Thermal Hotelt – írja a HVG. A gyógyszálló mögött álló, korábban Konzum Nyrt-hez kötődő cégcsoport ugyanis eladósodott, a válságkezelés része az egyik legértékesebb vagyonelem, a hotel kényszerű átengedése a Bohemian Financing Zrt.-nek. 

Évértékelés – 21 versenyen 400 érmet szereztek a harkányi úszók

Az elmúlt esztendőt is értékelte a Harkányi Diák sport Egyesület (HDSE) Úszó Szakosztálya azon az évzáró rendezvényen, melyet szombat este tartottak az iskola falai között.

Közbeszerzések miatt késhet néhány fejlesztés

Több, tárgyát tekintve egymástól független pályázat is érintett abban a törvény szabta eljárásrendben, ami miatt azok különböző részeit várhatóan közös közbeszerzési eljárásnak kell alávetni. A törvényi háttér miatt egyes eszközbeszerzések és belső építési munkák is elhúzódhatnak.

Újra kiírják a kivitelezőre vonatkozó pályázatot

A fedett medence illetve a hármas medencetér kivitelezésére vonatkozó nyílt pályázati felhívásra egyetlen cég, az Aquaprofit adott ajánlatot, viszont az abban foglat költség meghaladta azt az összeget, ami az önkormányzatnak erre rendelkezésére áll.

Harka legendáját dolgozták fel a tanulmányi versenyen

Negyven, a mohácsi tankerület iskoláiból érkezett diák számára tartottak vetélkedőt a harkányi általános iskolában. A gyógypedagógiai nevelésben és oktatásban részesülő diákok tanulmányi versenye a Harka legendát dolgozta fel.

Ünnepi hosszú hétvége: pénteken lesz szombat

Pénteken dolgozzák le a harkányi önkormányzatnál a szombati munkanapot. Ez önmagában annyit jelent, hogy hosszabb nyitva tartással várják az ügyfeleket, szombaton pedig minden marad a régi kerékvágásban.

Áramszünetre kell készülni már a héten is

Hálózatán dolgozik az E.On, ezért márciusban Harkány-szerte is több helyen kell áramszünetre készülni. Az érintett időszakban célszerű mellőzni a programozott gépekkel végzett háztartási munkálatokat, valamint a nagyobb számítógépes feladatok elvégzését is.