Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Egyből egy: harkányi győzelem született a műfüves bajnokságon

Győzelmet aratott Harkány első csapata a vele alsóbb osztályból kiálló Nagykozár együttesével szemben. A téli műfüves bajnokság első fordulójában a fürdővárosiak 2:1 arányban bizonyultak jobbnak.

KFF: indulhat a Zöld város projekt

Megérkezett a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztályának (KFF) tanúsítványa, miszerint alá lehet írni a Zöld város projekt kivitelezői szerződését – közölte lapunkkal Baksai Endre Tamás.

Szétverték a szökőkutat és felgyújtották a színpadot

Feltehetően szerda hajnalra virradóan ismeretlenek megrongálták a Zsigmondy sétány szökőkútját és felszedték majd meggyújtották a szabadtéri színpad deszkáit. A kár jelentős.

Labdarúgás – a héten kezdődik a téli bajnokság

Összesen ötvennégy együttes között Harkány is pályára lép az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága által kiírt téli nagypályás műfüves bajnokságon. A versenysorozatot azzal a céllal rendezik idén is meg, hogy az a csapatok felkészülését szolgálja a tavasszal folytatódó sorozatra.

Harkányi jelképek díszítik a kaput

A város és az ország címere valamint népi motívumok mellett harkányi nevezetességek kerültek a terehegyi faluház kapujára Kovács Tamás fafaragó mester keze nyomán.

Négy és fél hónapig tart a helyieknek szóló kedvezményes időszak

Idén is lesz a helyieknek szóló kedvezményes időszak a harkányi fürdőben. A testület döntése értelmében a lakcímkártyával és arcképes igazolvánnyal kiváltható, jelképes összegű egész napos jegyek a megszokott időtartamtól eltérően egészen a tavaszi hónapok végéig lesznek elérhetőek.

Szociális célú tüzifa: a rendelkezésre álló mennyiség felét még igényelhetik

Még igényelhetnek a rászorulók szociális célú tűzifát – tájékoztatta lapunkat Remmert Ferenc. Mint az alpolgármester közölte, a rendelkezésre álló mennyiség fele került eddig kiosztásra.

Márton Béla: felelős a város és a fürdő gazdálkodása

Márton Béla képviselő év végi beszélgetésünkkor kiemelte: a parkolóiroda, a város és a fürdő is felelős gazdálkodást folytat. Ennek eredménye, hogy nem kellett felvennünk forgóeszköz-hitelt, míg ilyen felvételére korábban számos alkalommal volt példa.

Éva Ferenc: 2019-ben húsz éve város Harkány

Éva Ferenc képviselő év végi interjújában hangsúlyozta: jövőre, 2019-ben lesz húsz éve város Harkány. Számít arra, hogy méltó ünnepségek keretezik a centenáriumot. A pénzügyi bizottság vezetőjeként kiemelte, hogy stabilak a település gazdasági mutatói, ami hozzájárul a fejlesztések megvalósításához.

Megvan a következő közmeghallgatás időpontja

Legutóbbi ülésén meghatározta a képviselő-testület a következő közmeghallgatás időpontját.

Kiss-Kálmán Éva: a gyermekvállalás áldás

Kiss-Kálmán Éva képviselő asszony pár éve kezdte el a Gyermekáldás Hete programsorozat megszervezését. Azóta több esetben is bebizonyosodott a harkányi víz gyógyító hatása.

Remmert Ferenc: folyamatos a közterületek felújítása

Remmert Ferenc alpolgármester a testületi tagok mellett a gyakorlati megoldásokban segíti a polgármesteri hivatal munkáját. A folyamatos döntés-előkészítések illetve a meghozott döntések végrehajtása során az operatív munkát felügyeli a városban.

Harkány 3,8 milliárdból valósíthatja meg terveit

Harkány a fürdő nélkül nem értelmezhető – mondta Baksai Tamás. A város polgármestere a fürdőben tartott szombati sajtótájékoztatón emlékeztetett, az elmúlt ciklus során a testület legfontosabb feladata a vállalat fejlesztése volt.

Három lépés: 3,3 milliárd forintból újulhat meg a fürdő

A Kormány a rendkívüli intézkedésekre szolgáló tartalékból történő átcsoportosítással – az egyes kiemelt kormányzati kötelezettségek végrehajtására való tekintettel – a turizmus regionális fellendítése érdekében a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésének támogatása mellett döntött.

Monostori Zsolt: újra van értékük a harkányi ingatlanoknak

Monostori Zsolt képviselő év végi beszélgetésünk során kiemelte, hogy bizakodásra ad okot a növekvő vendéglétszám. Az idegenforgalmi adó és a strand értékesített jegyszámának emelkedése azt mutatja, hogy a várospolitika helyes lépései és a folyamatos fejlesztések eredményesek voltak.