Új Harkányi Hírek onlineArchiveHelyi
Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Különdíjas lett Harkány a Virágos Magyarország versenyen

Közel száz díjat osztottak ki pénteken a Nagykőrösön tartott 25. jubileumi Virágos Magyarország versenyen, amelynek fődíját Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat nyerte el az idén az induló 324 településből, de fődíjat kapott Budapest IV. kerülete is.

Ünnepek alatt ingyenes lesz Harkányban a parkolás

A december 24. és január elseje közötti időszakban a város valamennyi díjfizető területén ingyenes lesz a parkolás, nem kell jegyet váltani.

Kilenc harkányi iskolás nyert Tehetségekért ösztöndíjat

Ötven, a beremendi gyár térségében tanuló diák vehette át a csütörtök délután a Duna-Dráva Cement (DDC) tehetségeknek szóló idei ösztöndíját. A kitüntetettek között a harkányi iskola diákjait is szólították.

Kozmetika: megújult a legrégebbi harkányi szelfipont

Felújították Harkány egyik eblematikus alakját, a park szélén lévő, fába vésett arcot. A munkálatoknak köszönhetően az öregúr újabb évtizedekig dacol majd az időjárás viszontagságaival.

Kicsit rendhagyó lesz a Pécs-Harkány futóverseny

Közzétették a harmincötödik Pécs és Harkány közötti országúti futóverseny időpontját.

Az óvoda javára fordítják az alapítványi bál bevételét

A közel három évtizedes múltra visszatekintő alapítványi bál bevételét rendre egy oktatási, nevelési vagy kulturális intézmény javára fordítják. Nincs ez másként idén sem, amikor az ovi szépítésén, felszerelésének bővítésén van a sor.

A Boda elleni győzelem: már nem utolsó Harkány

Második félidőben fordult a kocka vasárnap a Boda elleni meccsen, Harkány idegenben játszott mérkőzése a vendég győzelmével zárult. A házigazda csak az első félidőt könyvelhette el magáénak, a hosszabbításban szerzett góllal Harkány javára billent a mérleg.

Mindenki megkapta a kis lámpácskáját

Mint minden évben, idén is lámpást ragadtak a harkányi óvodások. Miután megtették a maguk kis körét, az estet tábortűzzel búcsúztatták

Húsz méteresre is megnőhet a környezetszépítő verseny emlékfája

Jubilál a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny, melyen Harkány is rendszeresen részt vesz. A huszonötödik esztendejébe lépett kezdeményezés nyomán a Magyar Turisztikai Ügynökség a résztvevő 324 pályázónak egy-egy facsemetét ajándékozott, melyet Harkányban csütörtök délelőtt ültettek el.

Steve Taylor, Dér Heni és Vincze Lilla is fellép az adventi hétvégéken

A római katolikus templomban szombatonként, a korcsolyapálya mellett pedig vasárnap várják koncertek a vendégeket az adventi hétvégéken.

Visszatérő előadóval kezdődik pénteken a szabadegyetem

A nemzet igájában – ez a témája az idei Harkányi Szabadegyetemnek, mely előadássorozat tizennegyedik alkalommal kezdődik pénteken. Az öt nap alatt megannyi kulturális és művészeti műsornak ad otthont a művelődési ház.

Nem bírt a dobogós a tabella utolsójával

Döntetlent játszott Harkány az otthonába látogató Szederkény labdarúgó együttesével. A fiúk kemény ellenfélnek bizonyultak, ugyanis a dobogós csapat egyetlen gólt sem rúgott a házigazda hálójába.

Horvát és magyar autó ütközött a négysávos kereszteződésében

Egy horvát rendszámú Volkswagen és egy magyar Suzuki ütközött csütörtök este fél hét magasságában a Kossuth Lajos utca és az Ady Endre utca kereszteződésében.

Nagy Csaba: európai színvonalra lép a harkányi kórház

A kórház mintegy ötven terminálján lehet majd leolvasni azokat az egyedi azonosítóval rendelkező karórákat, melyek a harkányi kórház betegazonosító rendszerének részét képezik. Dr. Péter Iván főigazgató a projekt átadó rendezvényén jelezte, hosszú távú terveik között szerepel a teljesen papírmentes kórházi rendszer kialakítása is.

Zebrára kanyarodó kerékpárost ütöttek el a Kossuth utcában

Kerékpáros szenvedett balesetet a Kossuth Lajos utca egyik kijelölt átkelőhelyénél. A baleset fél kilenc után történt a Zsigmondy sétány melletti zebrán.