Új Harkányi Hírek onlineArchiveHelyi
Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Szelfimánia: elforgatható szivet és megmászható óriásfeliratot kapott Harkány

Éjjel helyezték ki azt a hétméteres Harkány feliratot a Bartók utcai szökőkút mellé, melynek elkészítését a Harkányi Turisztikai Egyesület kezdeményezte.

Változott a csendrendelet

A városi salátarendelet Harkányt különböző övezetekbe osztva tartalmazott rendelkezéseket a zajjal járó tevékenység kapcsán. Ezekben az övezetekben eltérő időpontokhoz volt kötve a hangoskodás, mely így meglehetősen bonyolult rendszerbe foglalta a szabályokat. 

Kilencmilliárdos pályázatba illesztenék a gyógyfürdő új épületét

Magyar részről a fürdő lesz a projekt helyi koordinátora annak a nemzetközi pályázatnak, mely kidolgozásának szándékáról az elmúlt hónapokban döntött a város képviselő-testülete.

Pályázat nélkül olcsóbb – önerőből készülnek el a sportcsarnok kupolái

Hét közepére elkészülhet a sportcsarnok tetejének felújítása. Mint a támogatási szerződéstervezet vizsgálata során még korábban kiderült, a munkálatokat drágább lett volna egy pályázat segítségével megvalósítani, mint önerőből lebonyolítani.

Minden harkányi tiszteletjegyet kap a fesztiválra

Mintegy négyezerkétszáz harkányi veheti át lakossági tiszteletjegyét a huszonnegyedik fürdőfesztiválra.

Változik a tűzgyújtásra vonatkozó szabály

Több ponton változik az önkormányzat salátarendelet néven emelgetett egységes rendszerbe foglalt szabálygyűjteménye, mely az avar és kerti hulladékok szabadtéri égetésére vonatkozó rendelkezés módosítását is tartalmazza.

Ezért nem lesz járda és zebra az üdülőtelepeken

Azon túl, hogy nem alakítható ki, egész egyszerűen a legtöbb utcában nincs is rá hely. Sem szükség, hiszen az ilyen övezetek közlekedésére külön jogszabály vonatkozik.

Ráadás vetítéssel végleges az augusztusi filmek listája

Ha csütörtök, akkor mozi – ez már alap a harkányi szabadtéri színpad programjai között, ahol most az augusztusi filmek listája is véglegessé vált, sőt, egy ráadás nap is bekerült a naptárba augusztus végén.

Még egy hétig járják NAV-ellenőrök a régiót

Július 16-ig tervez ellenőrzéseket végrehajtani a NAV Harkányban és Siklóson. A szezon alatt az adóhatóság célkeresztjében a turisztikailag jelentősebb városok és falvak gazdálkodói vannak.

Véget ért a Tenkes Hadjárat – VIDEO

Harkány volt a Tenkes Hadjárat utolsó állomása. A tizenhetedik alkalommal útra kelt huszárok és betyárok öt nap után az emlékmű megkoszorúzását követően visszatértek Siklósra.

Megvan az osztály, nyáron dőlnek el a nevezések

Csütörtök este kibővített vezetőségi ülést tartott a harkányi labdarúgó szakosztály, ahol arról döntöttek, a következő szezont a megye első osztályában folytatják-e.

A hollywood-i gitáros is színpadra lép

Szombaton a helyi erők lépnek színpadra a Zsigmondy sétányon, ahol a Hangfürdő következő állomását rendezik meg.

Huszonnégy: végleges a Fürdőfesztivál programja!

Több mint harminc programmal várja a XXIV. Harkányi Fürdőfesztivál a vendégeket. A három nap legnagyobb fellépői között Ganxsta Zolee és Kartel, Superstereo, Belga, By The Way és Sterbinszky is szerepel, de nem maradhat el a vizespólós szépségverseny sem.

Továbblépés: öné lehet a legsikeresebb harkányi startup

Valódi színfolt, eredeti hangulat és utánozhatatlan dizájn. Mindig ülnek a főutcai teraszán és havonta jelentkező nagy dobásaival rendre felrobbantja az internetet. Most viszont eladó sorba került a Hamburgerség.

Hivatalos: harkányi főzi a legjobb halászlevet

Szombaton rendezték meg Barcson az Első Drávamenti Nemzetközi Halfőző Versenyt és Fesztivált. A több mint száz csapat ezer résztvevője közül harkányi vívta ki az első helynek járó elismerést.