Új Harkányi Hírek onlineArchiveHelyi
Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Az év második felében kezdődhet a piac felújítása

Szomorú képet fest a piac e szeglete télen, de hamarosan a legújabb fejlesztések színtere lesz. Új funkciót kap az oldalán lévő épületsor, melyben a mosdók kérdését is megoldja egy vizesblokk, tetőszerkezet alá kerül az őstermelői rész, az egészet pedig új burkolattal fejelik meg a Zöld város pályázathoz kapcsolódó piacfelújítási projekttel.

Belépőszám-emelkedés: a strand hozta a legtöbbet

Míg 2016-ban december végén köszöntötte az ötszázezredik vendéget a harkányi fürdő, 2017-ben a félmilliomodik látogatót már november első heteiben ünnepelhette. Az idén kezdődő felújítások miatt kevesebb szolgáltatás, így kevesebb vendég is érkezik majd, ám ezt követően egy egész évben kimagasló szolgáltatást nyújtó fürdő tárja ki kapuit.

Nem okoz fennakadást a havazás

Hétfő éjszaka mintegy 2 centiméter hó hullott a régióban. A harkányi utakon nem okoz fennakadást az időjárás, forgalom elől elzárt településrész nincs.

Már várják a jelentkezőket a bizottságokba

Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba.

Ügyeletének hetére már kinyit a gyógyszertár

December óta tart zárva a harkányi Thermal Gyógyszertár. A régió apotékáinak egyike nyitvatartási időn kívül ügyeleti rendszerben mindig elérhető, az éves tervezetben szerepel a harkányi patika is.

Ősztől két csoportot fogad a harkányi bölcsőde

Még idén átalakítják az óvoda északi szárnyát, hogy az szeptembertől fogadni tudja a bölcsiseket. Harkány önkormányzata a feladatra 104 millió forint támogatást kapott a TOP pályázatok keretéből.

Gyakorlat segíti a tűzoltók munkáját

Ellenőrző gyakorlatot tartottak az idősek otthona épületében a siklósi tűzoltók. A művelet célja, hogy az épülettel megismerkedve egy esetleges éles beavatkozás során a lehető leghatékonyabban tudják végezni az ott lakók mentését is.

Ipari park: tíz részre osztják és teljesen közművesítik a gépállomást

A városban működő vállalkozások lehetőségeinek segítése, bővítése a célja az ipari park projektjének, melyre TOP-os keretből 392 millió forintot nyert Harkány. Jelenleg a közművek egyeztetése zajlik, a projekt lezárása 2019-ben várható.

Fürdőfejlesztés: íme a megújuló medencetér

Tavasszal kezdődhetnek a hármas medence körüli munkálatok Harkányban. A rengeteg wellness elem és a tetőszerkezet révén alapjaiban újragondolt, télen is szélesebb körben kihasználható fürdő 2019 elejére lehet kész.

Rekordszámú résztvevőre számítanak a Pécs-Harkány futóversenyen

Kitűzték az idei Pécs-Harkány futóverseny időpontját. A 34. alkalommal megrendezésre kerülő esemény startpisztolya március 4-én dördül el – közölte lapunkkal a szervező, Freier Balázs.

Ezerkétszáz parkolóbérlet jár le január végén

Január utolsó napjáig érvényesek a 2017-es harkányi parkolóbérletek – emlékeztetett Márton Béla. A parkolási iroda vezetője hozzátette, az idei bérletek változatlan áron és kedvezményekkel vásárolhatóak.

Csökkenő vizsgálati idők, helyben készült panorámafelvételek: új ultrahang érkezik a kórházba

Pontosabbak lehetnek a diagnózisok, csökkenhet a vizsgálati és a kórházi ellátásban töltött idő, mivel nem kell a Pécsen készített felvételekre várni.

Márton Béla: legfőképpen békességet várok!

A város és a fürdő is elindult egy pozitív irányba, a legnagyobb kihívás pedig a költségvetés megtartása volt – látja Márton Béla A képviselő év végi rétékelésében a parkolási rendszer működésére és a helyieket érintő fejlesztésekre is kitért.

Monostori Zsolt: intenzív bizottsági és testületi munka folyik

A vendégforgalom emelkedéséről, a testületi és bizottsági munkáról valamint a fürdő rekonstrukciójáról is szólt Monostori Zsolt képviselő év végi visszatekintésében.

Remmert Ferenc: békesség költözzön a szívekbe

Bizakodásra ad okot a jövő év – véli Remmert Ferenc. Harkány alpolgármestere év végi összegzésében a pályázatokról, a szigorú költségvetésről és a kritikákról is szót ejtett.