Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Első nap – teltházas koncertet adott az Edda

Pénteken vette kezdetét a huszonhatodik Harkányi Fürdőfesztivál, mely első napján a Rudán Joe Band, Dj. Dominique és az EDDA Művek lépett színpadra.

Az EDDA lép fel a fürdőfesztivál első napján

A huszonhatodik Harkányi Fürdőfesztivál első, pénteki napjának fő fellépője az EDDA lesz, aki fél kilenctől áll a nagyszínpad deszkáira.

Szeptember végére készülhet el a körforgalom

Hétfőn a munkaterület átvételével megkezdődtek a Kossuth és Ady Endre utca kereszteződésébe tervezett körforgalom kivitelezési munkálatai, ahol a korábbi hónapokban a közműkiváltások zajlottak.

Gyorshír: változik a forgalmi rend

Szerdán elkezdődtek a körforgalom építési munkálatai, így a következő hetekben megváltozott fogalmi rendre kell számítani. A forgalom eleinte jelzőőrös, majd lámpás irányítás mellett a Kossuth és Ady szakaszos lezárása mellett folyamatos.        

Felújították az első világháborús sírokat

A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum pályázatán elnyert 3,7 millió forintból a harkányi önkormányzat helyreállíttatta az első világháborús sírokat.

Újabb légicsapást mérnek a vérszívókra

Pénteken, július 19-án az időjárás függvényében ismét repülőről irtják a szúnyogokat Harkány felett. 

A Follow The Flow is fellép a Fürdőfesztiválon

Huszonhatodik alkalommal rendezik meg a Harkányi Fürdőfesztivált. Július 19. és 21. között három nap alatt számos helyszínen több tucat program várja kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Bon Bonnal folytatódik a Hangfürdő sorozat

A Hangfürdők rendezvénysorozata idén már elhozta a fúvósok mellett a helyi zenekarokat, és tartogat még horvát valamint német nemzetiségi esteket is.

Kisharsányból és Nagytótfaluból jöttek lopni, vádlottak lesznek

Befejezte a Siklósi Rendőrkapitányság a vizsgálatot annak a három férfinek az ügyében, akik június végén az éjszakai fürdés alkalmával loptak Harkányban.

Harkányi pingpong: csapatban is első

Három csapattal van jelen Baranya különböző bajnokságaiban a harkányi Asztalitenisz Szakosztály. A tizenhat főt számláló együttes a pécsi versenyeket is elhozta Harkányba, amikor elindították azt a csapatbajnokságot.

NyárON: minden napra jut valami Harkányban

A hét hátralevő részén nehéz unatkozni Harkányban: csütörtökön szabadtéri mozi, pénteken éjszakai fürdés, szombaton pedig a helyi erőké a színpad.

Harkányiaknak ingyenes lesz a Tankcsapda koncertje

Augusztus 30. és szeptember elseje között – péntektől vasárnapig – a Bajcsy-Zsilinszky utcában rendezik meg a XXV. Harkányi Szüreti Fesztivált, mely vasárnapján a Tankcsapda lép színpadra.

Villanyoszlopot döntött ki a Suzukis

Kedd délután 13 óra magasságában baleset történt a Bartók Béla utcában. Egy fehér Suzuki az út mellett álló villanyoszlopnak hajtott, a parkoló kerítésére döntve azt.

Kölcsönözze, vagy vigye haza – több ezer könyv a strandon

Idén is kitelepült a harkányi könyvtár a fürdőbe. A szezonban nyitva tartó faház a strand zárásáig várja a vendégeket, ahol összesen mintegy háromezer könyv folyamatosan frissülő repertoárjából válogathatnak.

A legjobbak közé sorolták a harkányi fürdőt

A legmagasabb, ötcsillagos minősítésre javasolta a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Szakbizottsága a harkányi fürdőt a strandok kategóriájában. A Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyét strand, gyógyfürdő, élményfürdő, wellness és uszoda kategóriában 2014 óta ítélik oda a legjobbaknak.