Új Harkányi Hírek onlineArchiveHelyi
Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Pénztárcákat lopkodott egy lány Harkányban

Befejezte a vizsgálatot a rendőrség annak a nőnek az ügyében, aki két pénztárcát is ellopott Harkányban.

Ösztöndíjprogrammal tartanák Harkányban vagy csábítanák haza a fiatalokat

Az őszi hónapokban kerülhet kiírásra az EFOP Harkányban élni jó! – Esély otthon, Harkányban című pályázat fiatalokat célzó felhívása. A kiírásra kerülő ösztöndíjrendszer a Harkányban lakó fiatalok itthon tartását, vagy a már elszármazottak hazacsábítását tűzte ki célul.

Mobilalkalmazás helyezi fókuszba Harkányt

Androidra és iOs rendszerekre is elkészül az a harkányi mobilapplikáció, mely közérdekű információk és aktualitásokról való tájékoztatás mellett helyi idegenvezetésre is képes lesz.

A gazdaság mellett a forgalmi rend, de egy mobilapp is téma lesz a szezonnyitó tanácskozáson

A csütörtök délutáni képviselő-testületi üléssel veszi kezdetét Harkány őszi ülésszaka. A találkozót megelőzően a Pénzügyi, Városfejlesztési, Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság valamint a Jogi és Szociális Bizottság is ülésezik, sorba véve azokat a pontokat, melyek a városvezetők elé kerülnek.

Október végére teljes létszámmal üzemel a bölcsi

Fennakadások nélkül kezdte meg működését szeptember harmadikán a két csoporttal működő harkányi bölcsőde, ahol épp ma fogadták a tizedik csöppséget.

Szezonzárás előtt: várakozáson felül teljesített a fürdő

A szezonzárás utolsó hétvégéje előtt 455.936 fő látogatott a harkányi fürdőbe, ami 606 fővel több, mint az elmúlt év azonos napján – tájékoztatta lapunkat Marosi András.

Német járás szakmai delegációját fogadták Harkányban

Baranya megye és a németországi Rems-Murr járás között fennálló közel két évtizednyi partneri kapcsolat fejlesztésének égisze alatt a Harkányi Turisztikai Egyesület meghívására szakmai delegáció érkezett Harkányba.

Megújul a Siklósra vezető kerékpárút

Egy Interreg pályázatnak köszönhetően december közepéig zárulnak azok a munkálatok, mellyel megújul a Harkányt és Siklóst összekötő kerékpárút is. A felújítás nem csak a városon kívüli részeket érinti, Siklós a barátság jeleként vállalta a Szúnyog tóig terjedő belterületi szakasz önerejének biztosítását is.

Tízenötezernél is többen vannak, és hamarosan ellepik a várost

Hónap végén kerülnek kihelyezésre azok a téltűrő virágok, melyek a hidegebb hónapokban teszik derűsebbé Harkány utcáit. Az állomány még nevelkedik, de napokon belül az egész tábla virágba borul.

Minden rejtély megoldódott, kétszázan dolgoztak rajta

A művelődési ház adott otthont annak a rejtvényfejtő versenynek, mely 110 egyéni nevezője szombaton mérte össze tudását, míg a csapatok viadala 80 résztvevővel vasárnap zajlott.

Gyorshír: elstartoltak az úszók, Kenderesi megkapta a sajtburgert

Szombat délben álltak rajtkőre a harmincharmadik Harkány Sprint nemzetközi úszóverseny résztvevői a harkányi strand medencéjénél. Az estig tartó megmérettetésen Szlovákia, Szerbia, Románia, Bosznia és Horvátország csapatainak mintegy négyszáz úszója vesz részt.

Két harkányi és egy diósviszlói férfit vittek be a rablógyilkosságért – VIDEO

Álarcban rabolt ki egy idős házaspárt az a harkányi páros, akit csütörtökön fogott el a rendőrség. A rablás során rosszul lett nő két nap múlva meghalt. Harmadik, diósviszlói társuk sofőrként segédkezett nekik.

Kettőt lépett előre Harkány az Év Fürdője 2018 szavazáson

Idén már negyedik alkalommal versengett a közönség kegyeiért mintegy 200 hazai fürdő. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2018-ban is három kategóriában kerestek győztest. Összesen 170 ezren szavaztak.

A rendőröknek is adott munkát a hétvége Harkányban

A rendezvényen is számos alkalommal adtak vissza hátrahagyott értéktárgyakat tulajdonosainak, és volt olyan is, aki az illemhelyen mélybe zuhanó telefonját kapta vissza önkéntes jótevőnek köszönhetően. Két esetben a rendőröknek is akadt dolguk.

És te megtaláltad már magad a fesztivál képein?

Péntektől vasárnapig pörögtek a nyarat záró, idén huszonnegyedik alkalommal megrendezett Szüreti Fesztivál programjai. A huszonnegyedik évadát megélt esemény naponta ezreket vonzott.