Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Migránsokat találtak Harkány és Siklós között

Migránsokat találhattak Harkány és Siklós között – jelezte több olvasónk is csütörtök délelőtt, 10 óra után. A helyszínen forgolódó rendőrautókat, egy lesötétített rendőrségi buszt, gumikesztyűs és gumicsizmás rendőröket találtunk, cikkünk hamarosan frissül.

Csendes megemlékezés mellett emlékoszlopot koszorúznak

A hazánk területét is megtizedelő trianoni békeszerződés századik évfordulójára – a nemzeti összetartozás napján – csendesen emlékszik meg Harkány.

Meglepetést tartogat Harkány ikonikus műkincse

A pünkösdi hosszú hétvégére előbújt a kupola alól és megkezdte nyári működését a megújult Zsigmondy sétány szökőkútja. Harkány közelmúltban komoly felújításon átesett jelképe hamarosan újabb meglepetéssel szolgál majd.

Megvan a lomtalanítás időpontja

A koronavírus-járvány miatt elhalasztotta az éves lomtalanítást a Dél-Kom. Az eredetileg március végére tervezett szállítást a nyár elején fogják pótolni.

Gyorshír: Fürdőnyitás – cél a hosszú távú, gazdaságos üzemeltetés

Megnyitotta kapuit a harkányi strand. Az első napon érkező vendégek családias hangulatban merülhettek a lepke medence feszített víztükrébe, de a nyár még csak most kezdődik: a naponta 10 és 18 óra között nyitva tartó fürdő biztonsággal látogatható.

Az illegális hulladéklerakás a városkép rovására ment, felszámolják a szelektív szigeteket

Építési törmeléktől a kommunális hulladékig mindent kiraktak a szelektív hulladékgyűjtő szigetekbe, pedig nem kellett volna. A gyűjtőjárat ugyanis csak az abba való papírt, műanyagot és üveget viszi el, az időről időre kupacokba összegyűlt szemét eltakarítása pedig nem kevés pluszmunkát adott a városnak.

Másfél milliárd forintnyi támogatást kapott egy harkányi hotel

Másfél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a budapesti székhelyű Zagore Property Kft. a harkányi hotelének felújítására és kapacitásbővítésére.

Kedvezménnyel várja a helyieket a harkányi strand

Kedvezményes árú belépő váltásával csobbanhatnak a harkányiak a strand május 29-i nyitását követően a lepke medencében. 

Ismét teljes létszámmal üzemel az ovi és a bölcsi

Miután a kormányzati szabályozás lehetővé tette, május 25-én a korábbi korlátozások után ismét teljes létszámmal nyithat ki a harkányi óvoda és bölcsőde.

Új autóban, új pilótával áll rajtvonalhoz a csapat

A 150 lovas VFTS a trélerre feszítve, a vontató busz motorja pedig már jár – a csapatot épp a péntek hajnali indulás előtt csíptük el Harkányban, tesztelni indulnak az új autót. Az első félév siralmas a rallyesport számára, és még nem tudni, mit hoz a jövő.

Nyit a piac, lekerülnek a szalagok a játszóterekről is

Szerdától lekerülnek a szalagok és ismét birtokba lehet venni a harkányi játszótereket illetve fitneszparkokat. Ez alól csak a Zsigmondy sétány óriásjátszótere kivétel, ami május 29-ig lesz lezárva.

Strandnyitás – a lepkével indul a harkányi nyár

Kedvezményes árú belépővel, és a korlátozásokhoz igazodó biztonságos üzemmel nyit május 29-én a harkányi strand. A hangsúly a legnépszerűbb medencén, a melegebb vizű és normál strandi hőmérsékletű részből is álló lepkén lesz.

Pünkösdre nyit a harkányi strand

Megnyitja kapuit a harkányi strand. A korlátozásokkal követnek valamennyi ajánlást és jogszabályt, így a beengedhető fürdővendégek számában és az üzemeltethető medencék tekintetében is.

Enyhítések – ügyfeleket fogad az adócsoport

Az önkormányzati hivatal is éledezik a kényszerszünetből, így pénteken már látogatható az adócsoport irodája. Csak azokat várják, akik elektronikusan nem tudják ügyeiket intézni.

Harkány éledezik – lassan a kórház ügyrendje is visszatér a megszokott kerékvágásba

A korábbi gyakorlat szerint, telefonon lehet bejelentkezni a harkányi kórház szakrendeléseire, valamint továbbra is lehetőség van elsőbbségi rehabilitációra baleset, műtét, stroke és egyéb akut eseményeket követően – közölte az intézmény.