Új Harkányi Hírek onlineArchiveHelyi
Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Helyreállítják télre a buszmegállókat

Helyreállítják a buszmegállók oldalfalait. A korábban hirdetési felületként funkcionáló világító táblákat egy elhúzódott egyeztetést követően távolította el az azt korábban üzemeltető cég.

Rövidhír: több mint 80 sakkozó méri össze tudását

Kezdetét vette a negyvenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Harkányi Tenkes Kupa Nemzetközi Sakkverseny. A Baranya-Sakk Utánpótlásnevelő és Versenyszervező Egyesület szervezésében álló rendezvényen az előnevezések szerint 85 versenyző vesz részt.

Tíz harkányi kiválóság részesül ösztöndíjban

Nyolcadik alkalommal adták át a Duna-Dráva a Tehetségekért ösztöndíj program elismeréseit. A 49 díjazott, valamely területen kiemelkedőt alkotó fiatal sorában tíz harkányi diák is állt.

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a horvát estet

A harkányi horvát nemzetiségi önkormányzat idén tizenötödik alkalommal rendezte meg a Horvát estet. A pénteki teltházas rendezvénynek a művelődési ház adott otthont.

Válassz okosan! – Útikalauz takarékoskodóknak, lakáshitelt igénylőknek

Mind álmaink ingatlanára vágyunk, ahol otthon érezhetjük magunkat! Sokfélék vagyunk azonban a tekintetben, hogy milyen utat választunk az új, vágyott lakás vagy családi ház elérésének érdekében, a szükséges pénzügyi forrás előteremtésében.

Késelés Harkányban: súlyos testi sértés a vád – friss: mentők

Egy 31 éves drávapalkonyai férfi még szerdán sebesített meg késsel egy másik férfit Harkány határában. A rendőrök elfogták és kihallgatták, áldozatát a mentők súlyos állapotban szállították kórházba.

A tavalyinál többen kérhetnek tűzifát

Idén is lesz szociális alapon, térítésmentesen igényelhető tűzifa a rászorulók részére. A Belügyminisztérium a tavalyinál több, 126 erdei köbméter tüzelő vásárlását biztosította erre a célra.

Nincs megállás: 1,3 milliárd után 2,5 milliárdból fejlesztene a fürdő

Hétfő délután ünnepélyes keretek között vágták át a harkányi fürdő újonnan kialakított gyermekvilág részlegének szalagját. A több lépcsőből álló fejlesztés első ütemének átadóján Tiffán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt.

Halálos áramütés: kedden kell bíróság elé állnia a szerelőnek

Nem jelent meg a korábbi tárgyaláson, ezért kedden folytatja a siklósi bíróság annak a férfinek a perét, aki két harkányi ház elektromos hálózatát alakította át, ám keze nyomán egy embert később agyoncsapott az áram.

Záporoztak a gólok a vasárnapi meccsen

Három gólt rúgott Harkány első csapata vasárnap Szentlőrinc kapujába – igaz, hatot kapott hazai pályán. Az első félidő 0:2-es zárása után már bizonyossá vált, hogy ez sem a fürdővárosaik meccse, de a második etapban négygólos szomorúság után szépítettek a fiúk.

Bejelentés előtt: megtudhatja, kik lépnek fel jövőre Harkányban

A tavalyi időponthoz képest egy hónappal korábban készült el a következő évi rendezvények tervezete, valamint meghatározták a lebonyolításhoz szükséges költségkeretet.

A legszigorúbb kritikusok foglalták el a kalózhajót

Üzempróbát és terhelési tesztet tartanak a héten a fürdő frissen elkészült gyermekvilágában. A két medencét és élményelemeket is tartalmazó alsó, felújított szint szolgáltatásait először kedden a harkányi óvodások élvezhették.

Munkahelyeket is teremt a régióban az egyesülő, új Takarék

Új pénzintézet van születőben a térségben, amely bár három, a régióban meghatározó Takarék egyesülésével jön létre november 30-án, mégis sokkal többet fog nyújtani ügyfelei számára, mint korábban egyénileg bármelyik takarékszövetkezet.

Nevet kapnak a hegyi utak is

Az egységes önkormányzati informatikai rendszer nem teszi lehetővé, hogy a várostól távolabb eső, helyrajzi számmal rendelkező, többek lakhelyéül szolgáló szőlőhegyi házakat, pincéket rögzítsék benne. A lakcímnyilvántartó rendszer javítására nincs mód, ezért a hegyi ingatlanok pontos címet fognak kapni.

Emelkednek a parkolási díjak, a bérletek ára nem változik

A jelenlegi 160 forintról 200 forintra változik az automatából személygépkocsik számára váltható óránkénti parkolási díj, míg a 700-ról ezer forintra emelkedő egész napos jegy a város valamennyi díjfizető parkolási területén érvényes lesz.