Új Harkányi Hírek onlineArchiveHelyi
Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

A Honvédelmi Minisztérium intézetének pályázatán indul Harkány

Pályázat útján újítaná fel az első világháborús sírokat a harkányi önkormányzat. A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet (HM-HIM) és Múzeum által kiírt támogatási felhívása legfeljebb 3,7 millió forintot biztosíthat a feladatra.

Sokan érdeklődnek a fürdőfejlesztés kivitelezése iránt, meg kellett hosszabbítani a határidőt

Meghosszabbították a fürdőfejlesztés ismételt közbeszerzésének határidejét. A kivitelező kiválasztására vonatkozó pályázatok benyújtásának jövő héten lejáró határidejét azért kell kitolni, mert a pályázati anyag iránt több cég is érdeklődik, és nagy számban fordulnak kérdésekkel a tervezők felé.

Pénzváltó automata segíti majd a parkolást

Pénzváltó automatát helyeznek üzembe a nyári hónapokra – tájékoztatta lapunkat Márton Béla. Mint a parkolási iroda vezetője hozzátette, a falba épített berendezés a fürdő főbejárata mellé fog kerülni.

Elfogtak egy harkányi drogdílert – VIDEO

Harkányi kábítószer-kereskedőt fogtak el Siklóson – közölte a rendőrség. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei hétfő este 20 óra 15 perckor Siklóson fogták el a 49 éves férfit, amint épp Peugeot kisbuszával közlekedett.

Komoly volt a tét, de nem bírtunk az ellenféllel

Nem tudhatta sajátjának a harkányi focicsapat azt a győzelmet, ami akár két hellyel is előrébb repíthette volna a megye első osztályának tabelláján. Városunk így továbbra is a 13. helyen várja a bajnokság június eleji lezártát.

Háromszáz sportolót várnak, öt éves lesz a legfiatalabb versenyző

A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület jövő hétvégén rendezi az immár szokásos tavaszi nemzetközi versenyét, a Pécs Kupa ritmikus gimnasztika (RG) korosztályos viadalt. 

Átrepült a motoros a vele ütköző autó felett Harkányban

Baleset történt a Siklósi út és Lanka utca kereszteződésénél nem sokkal háromnegyed nyolc előtt. Egy motoros ütközött egy elé került autóval, állapota az elsődleges információk szerint életveszélyes lehet – közölte lapunkkal a rendőrség.     A motoros egy 20-21 éves kovácshidai lány volt. Miután a kocsi oldalának csapódott, átrepült a járművön, és motorjától húsz méterre [...]

A harkányi múlt nyomában: szenvedéllyé, hivatássá vált az ereklyék gyűjtése

Kevés városnak van akkora kulturális öröksége, mint Harkánynak. Erre tanúbizonyság az a hihetetlen helytörténeti gyűjtemény és ismeretanyag, mely egy helyi házban bújik meg, gyarapodik.

Nagyot léphet Harkány a vasárnapi győzelemnek köszönhetően

Éleződik a küzdelem a megyei tabella tizenegyedik helyéért Harkány első labdarúgó-csapata számára. Szentlőrinc kikapott Szederkénytől, Harkány viszont győzedelmeskedett vasárnap a megyei bajnokság első osztályának 26. fordulójában, így holtverseny alakult ki a 12. és 13. helyezettnél 22-22 ponttal.

Újabb csapást mérnek a túlélőkre

A korán beköszöntő nyár kedvez a szúnyogoknak. Ugyan nemrég kiirtottak egy garnitúrát, a zavartalan pihenés érdekében újabb rohamra van szükség.

Szabadtéri mozi: ezeket a filmeket már szinte biztos, hogy megnézhetjük

Tíz csütörtöki alkalmat kihasználva idén is lesz szabadtéri mozi Harkányban. A filmeket június 21-től augusztus 16-ig vetítik, kezdetben 21 órától, majd a napnyugtához igazodva.

Május végén egy hét a gyermekvállalásé

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gyermekáldás hete programsorozat Harkányban. A május 21-27. közötti esemény programjaiba a harkányi fürdő és a kórház mellett a máriagyűdi kegyhely is bekapcsolódik.

Negyvenöt szalag került az idei májusfára – GALÉRIA

A szalagok hétfő délutáni ceremóniája hagyományosan a város nemzeti színű pántlikájának felkötésével vette kezdetét, melyet Baksai Tamás polgármester helyezett el a művelődési ház előtt felállított májusfára.

A parkolót és a center pályát is korszerűsítenék jövőre

Az elmúlt évek látványos fejlesztései a parkoló és a bekötő út javításával, a center pálya felújítását és villamos fejlesztéssel folytatódnának a harkányi sportpályán. 

Motorral hajtott át a harkányi körforgalmon

Kovácshida felől érkezett az a motoros, akinek nem sikerült a körforgalomban bevenni a kanyart szombaton 13 óra után. A férfi a dombot átszelve a Harkány felőli szántóföldre zuhant.