Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Környezettudatosság – zöldre vált az önkormányzat

A hagyományos, robbanómotoros gépek elektromos eszközökre való cseréjét tervezi a Városgazdálkodás. Az ügyletet nem rejtik véka alá, a tesztgépek átadását egy projektnap köré szervezik, ahol a környezeti hatásokról szóló előadások mellett bárki megismerkedhet magukkal a berendezésekkel is.

Baksai Tamás: a szabadságharc szellemiségét nem tudták kiűzni a magyarok szívéből

A márciusi forradalom a kegyetlen megtorlás ellenére is előkészítette egy bölcs kiegyezés lehetőségét – mondta Baksai Tamás péntek délelőtt a művelődési házban tartott városi ünnepségen.

A forradalomra emlékezve tűzünk kokárdát

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékszik a város március 15-én. Az ünnepi rendezvény több helyszínen zajlik.

Diákolimpia: pontszerző csapat mellett egyéni dobogós hellyel is gazdagodtunk

Győrben rendezték a Diákolimpia úszószámainak döntőjét. A hétvégi versenyre a Harkányi Diáksport Egyesület Úszószakosztályából heten jutottak ki.

Szent István utcába hívtak mentőt, helikopter érkezett

A Szent István utcában lett rosszul az az idős ember, akihez mentőhelikopter érkezett hétfő délután fél öt (szerk.) előtt.

Kezdődik a tavaszi lomtalanítás

Idén első alkalommal szerdán és csütörtökön, azaz március 13-án és 14-én viszik el a tavaszi lomtalanításból utcára került használhatatlan, megunt dolgokat.

Képriport – Vastag Csaba volt a városi nőnap sztárvendége

Kitüntetett szerepük van a hölgyeknek, hiszen életünk meghatározó pillanataiban mindig mellettünk állnak nagymamaként, anyaként, feleségként, barátként, megértő társként – mondta Baksai Tamás a városi nőnapon tartott köszöntőjében, hozzátéve: az őket körülvevő szeretetnek van a világ összes anyagai között a legerősebb kötőképessége, a legnagyobb teherbíró ereje.

Kresz park: futópálya, játszótér kicsiknek és nagyoknak, focipálya valamint kézműves sörfőzde is készül

Futópálya épül a Kresz park külső ívére, míg közepén a város más pontján is látható felnőtt játszótéri elemek kapnak helyet. Gazdára talált a régi pékség épülete, ahol helyi termékeket kínáló kézműves sörfőzde lesz hamarosan.

A jegyző is beszámolt a tavalyi évről

A képviselő-testület elfogadta dr. Markovics Boglárka jegyző beszámolóját a 2018-as évről. Az önkormányzat 2018-as évről szóló beszámolójából kiderül, hogy 2018-ban Harkány város képviselő-testülete 24 (2017-ban: 23) alkalommal ülésezett, ebből 13 ülés rendkívüli és egy ünnepi volt.

Pécs-Harkány futóverseny: 19 éve nem dőlt meg a rekord

Vasárnap nem sokkal negyed egy után beérkezett a Pécs-Harkány Országúti Futóverseny leggyorsabb versenyzője. Mind a férfi, mind a női számok egyéni legjobbja kenyai futó lett.

Vastag Csaba lesz a harkányi nőnap vendége

Vastag Csabával és Royal bállal köszöntik a hölgyeket március 8-án Harkányban, a művelődési házban tartott nőnapi rendezvényen. 

Nagy Csaba: a kormány és a megye életében is jelentős döntések születtek

Napirend utáni felszólalásban ismertette Nagy Csaba Harkány történetét és a jelenleg folyó fejlesztéseket. Mint mondta, azért jelentkezett szólásra, mert az elmúlt években jelentős döntések születtek mind a kormány, mind a Baranya Megyei Önkormányzat életében a kiemelt fontosságú város kapcsán.

Álláskereséstől a szerződés aláírásáig – csütörtök a lehetőségek napja

Az álláskereséstől a szerződéskötésig készítik fel a munkavállalókat csütörtökön Harkányban, a művelődési házban tartott programsorozattal, ahol álláskeresési és vállalati workshopot szerveznek.

Baksai Tamás: négy év munka gyümölcsét élvezhetjük idén

A harkányi önkormányzat összesen több mint 4,8 milliárd forintból gazdálkodik 2019-ben – derül ki a város nemrég elfogadott költségvetéséből. A képviselő-testület legutóbbi ülésén egyhangúlag fogadta el a tervezetet, melynek jelentős részét pályázati források teszik ki

Hetven éve államosították a harkányi fürdőt, mutatjuk a bejelentést

Hetven éve, 1949 februárban jelent meg egy, jelenleg az országos médiaholding fennhatósága alá tartozó megyei lapban az az újságcikk, mely a Harkány Gyógyfürdő Bérleti Részvénytársaság január végi államosításáról szólt.