Kezdőlap » Összes cikk » Helyi

Elhunyt Kiss József

Elhunyt Kiss József. Harkány krónikaírója, a pedagógus, a Kitaibel Pál Általános Iskola egykori igazgatója 88 éves volt.

Legyőzte a szomszédvár csapatát Harkány

Vasárnap játszották a megyei labdarúgó bajnokság tizenkettedik fordulóját, mely alkalmával Harkány csapata Siklósra látogatott.

Szelektív gyűjtésből egy kisebb szeméttelep – jobb lenne, ha nem is lenne?

Kommunális szeméttel tömik tele a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, amit így nem ürít ki a Dél-Kom. A Városgazdálkodás alig győzi a plusz feladatot, a szeméthalom tehát sokszor hetekig marad.

Járdák felújítására nyert pályázatot az önkormányzat

Utak és járdák felújítására nyert pályázatot az önkormányzat a Modern falvak program keretében. A közel ötmillió forintos támogatást a terehegyi városrészben kamatoztatnák majd.

Nézzen szét a nyitás előtti, megújult Sparban!

Csütörtök reggel nyitja meg ismét kapuit a Kossuth Lajos utcai Spar, mely megújult belsővel, feltöltött, pedánsan elrendezett polcokkal várja a vásárlókat. A nyitás előtti órákban jártunk bent.

Hazai győzelem született Bóly ellen

Hozták a kötelezőt a harkányi focisták, amikor vasárnap 3:1-es győzelmet arattak a megyei első osztály második legsikertelenebb csapata, Bóly ellen.

Idén még egyszer elviszik a lomot és a zöldet

November első felében lomtalanítás mellett a zöldhulladékot is elszállítják még egyszer. A kirakott szemétnek szabályai is vannak, különben nem viszik el.

Bitumenemulzióval bevont zúzalék és a forgalom által aszfaltosított kátyú az utak titka

Néhány éve bevezetett, technológiailag viszonylag újdonságnak számító kátyúzási módszer ontotta magából a kavicsot Harkány útjain. A rendszer elviekben jó, a gyakorlatban a következő hónapok során vizsgázik.

Újabb nyertes pályázat – wifivel lesz ingyennet a sétányon

A Zsigmondy sétányt fednék le vezeték nélküli internettel egy nyertes pályázatnak köszönhetően. A közösségi tereket célzó projekttel 15 ezer euró, azaz mintegy ötmillió forint támogatást nyert az önkormányzat a hálózat kiépítésére.

Sok autós szerint zavaróak az új kerékpársávok

Sokak szerint zavaró és nem egyértelmű helyzetet teremt az Ady Endre és József Attila utcában felezővonal helyett felfestett kerékpársáv. Van, aki azt sem tudja, eszik-e vagy isszák. Szakértő válaszol.

Kavicsban úsznak Harkány útjai

Az őszi útjavítás során apró kavicsokat szórnak az út repedéseibe, melynek köszönhetően A Kossuth Lajos utcán és a Siklósi úton is sebességkorlátozás lépett érvénybe.

Oldás és kötés lesz a szabadegyetem témája

Oldás és kötés – ez lesz a témája a november 13. és 17. között tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő Harkányi Szabadegyetemnek.

Baksai Tamás: az igazságérzetet, hazaszeretetet, becsületet és önfeláldozást ünnepeljük

Ma azok előtt tisztelgünk, akik életüket adták nemzetünk függetlenségéért, akik bátran farkasszemet néztek a szabadságunkat eltipró lánctalpasokkal – emlékeztetett Baksai Tamás.

Szerda délelőtt hajt főt Harkány

Szerda délelőtt tartják az ünnepi megemlékezést Harkányban. Az október 23-i forradalom és szabadságharc hőseire a parkban lévő Szabadság szobornál és az 1956-os emléktáblánál fél tízkor hajtanak főt a koszorúzók.

Megalakult Harkány képviselő-testülete

Hétfő este ünnepi ülésen tette le esküjét Harkány új képviselő-testülete. Az október 13-i helyhatósági választások eredményeként Baksai Endre Tamás polgármesteri, Kiss-Kálmán Év,a Monostori Zsolt, Hosszúné Dávid Éva Margit, Éva Ferenc, Márton Béla valamint Gellén Antal pedig képviselői megbízólevelet vehetett át.