Rendhagyó fogadóóra a művházban

Helyi - szerző: KT

Rendhagyó fogadóórát tartott dr. Imri Sándor polgármester a Művelődési Házban. A nyilvánosként hirdetett rendezvényre érkezők a polgármester utcai fogadtatásából (képünkön) már sejthették, hogy nem egyszerű teadélutánon vesznek részt.

[pullquote]Az eseményről a HHO nem készített felvételt, mivel a polgármester felhívására a jelenlévők közel negyede kézfeltétellel szavazott az érdeklődők ezen módon való kirekesztésére és a tájékoztatás ezen formájának elvetésére. A nyilvánosság részleges vagy teljes kizárására a Bédy-éra óta nem volt példa Harkányban. A megjelenő hang és képfelvételek így kizárólag tőlünk független forrásból kerülhetnek nyilvánosságra, melyek tartalmától szerkesztőségünk elhatárolódik, ezért kérjük, több felvételt ne juttassanak el hozzánk. A HHO szerkesztősége erkölcsileg kifogásolhatónak tartja továbbá bármilyen függetlenségét hirdető közösségi, kormány- vagy önkormányzati portál személyes kampányra való felhasználását mind közvetett, mind közvetlen úton. A fenyegetések és támadások ellenére továbbra sem hajt fejet hasonló befolyás előtt.[/pullquote]

 

A sokak szerint közmeghallgatásba vagy kampányrendezvénybe átcsapó fogadóórán megannyi érdekes kérdésre sablonos válasz hangzott el, de a rendezvény közel sem volt unalmas: indulatok, pro és kontra nyílt vádaskodás és megannyi hazugság röpködött a levegőben, melyre más megjelentek hasonló hangnemben adott reakciói miatt kisvártatva egy rövidebb szünetet kellett tartani. Tévedésből többen haza is mentek. A találkozó második fele békésebb hangnemben zajlott. Az érdeklődők választ kaphattak néhány, a lakóközösségeket érintő és a közéleti eseményekre vonatkozó felvetéseikre is. A siklósi önkormányzatnál fizetetlen köztisztviselői szabadságát töltő polgármester tájékoztatta a megjelenteket, hogy fontosnak tartja egy önkormányzat befolyása alá tartozó média létrehozását. Egy jelölt kérdésére elmondta: a közös munkát eddig is a lakossággal képzelte, nem velük, és a jövőben is a lakossággal kívánja folytatni.

 

Imrit nem támogatók azonban nem leltek megnyugvást: úgy vélik, a feltett kérdéseikre valótlan, egyáltalán nem, vagy csak kitérő választ kaptak. Imri elárulta az őt 2010-es választáson segítőket, amikor már az első héten hátat fordított nekik és a testület célkitűzéseivel ellentétes érdekeket képviselt – monda Barla Szabó Zsolt, aki önkormányzati képviselői státuszáról mondott le – állítása szerint ezen morális okok miatt.