Ismét megjelenik a Turizmus Bulletin

Belföldi hírek - szerző: GR

A Magyar Turizmus Zrt. (MT) ismét kiadja az 1997-ben létrehozott, s legutoljára 2010-ben megjelent Turizmus Bulletin című szakmai és tudományos folyóiratot – jelentette be a társaság.

A folyóirat elsősorban online lesz elérhető, az első számot az érdeklődők várhatóan 2013 nyarán olvashatják.

A közlemény ismerteti: a kiadvány célja az, hogy a megjelenő tanulmányokkal, kutatási összefoglalókkal, statisztikai elemzésekkel, valamint a nemzetközi és a hazai turizmust érintő aktualitásokat tárgyaló cikkekkel a hazai turisztikai szakma tájékozódását segítsék.

A folyóirat egyúttal „szócsöve” a Magyar Turizmus Zrt. kutatásainak: a turisztikai szakemberek a cikkek segítségével részletes képet kaphatnak például a magyar lakosság utazási szokásairól vagy a hazai turizmusban fontos szerepet betöltő külföldi küldőpiacokról és turisztikai termékekről.

A 2013. évi számokba tapasztalt szerzők és fiatal, a felsőoktatásban vagy doktori képzésben részt vevő kutatók, valamint a turizmusban érintett gyakorlati szakemberek írásait várják. A beküldött cikkekkel kapcsolatos tartalmi és formai elvárások a www.itthon.hu szakmai oldalain, a letöltések menüpontban olvashatók.

Az eddig megjelent számok ingyenesen elérhetők a www.itthon.hu szakmai oldalain, a letöltések menüpontban.

(forrás: MTI)