Harkány is megtisztul a Föld Napján

Helyi - szerző: KT

Április 22-e a Föld Napja. 175 országban szerveznek eseményeket ennek alkalmából,  amiben 1990 óta Magyarország is részt vesz. A dátumot 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ is a Földanya Nemzetközi Napjává nyilvánította. Harkányban az óvoda és a közútkezelő is szervez hulladékgyűjtési akciót.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. április 22-én, kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő szemétgyűjtési akciójában bárki részt vehet. Jelentkezni 2013. április 19-ig Gellén Antalnál a 06/30/686-29-59 telefonszámon vagy a varosgazdalkodas@harkany.hu címen lehet.

A Harkányi Óvoda elektronikai hulladék- és papírgyűjtést szervez a nap alkalmából. Április 22-én és 23-án 8 és 14 óra között az óvoda udvarát a Dankó Pista utca felől megközelítve lehet átadni a kötegelt papírt vagy a megunt, meghibásodott  háztartási kis- és nagygépeket, információs és távközlési berendezéseket, szórakoztató elektronika cikkeket, elektromos barkácsgépeket, szerszámokat, szabadidős és sport felszereléseket, vezérlő és megfigyelő eszközöket, adagoló automatákat, mobiltelefon készülékeket.