Lopássorozatot derítettek fel

Helyi - szerző: KT

Az alkalmi lopásokra és strandi lopásokra szakosodott férfi több sértettől tulajdonított el értéktárgyakat. A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen személy a nyári szezonban Siklós környékén megrendezett idegenforgalmi rendezvényeken rendszeresen tulajdonított el értéktárgyakat, telefonokat, szórakoztató elektronikai eszközöket – adta tájékoztatásul a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.
 

A rendőrség nyomozás során beazonosította, majd augusztus 22-én elfogta Sz. Sándor 39 éves nagyharsányi férfit, akit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgattak. Az alkalmi- és strandi lopásokra szakosodott férfi kihallgatása során a nyomozóknak elismerte, hogy az utóbbi időben rendszeresen látogatta a különféle környékbeli rendezvényeket, ahol több sértettnek vagyoni kárt okozva tulajdonított el értéktárgyakat. A házkutatás során a nyomozók különféle rejtekhelyekről okostelefonokat, mobiltelefonokat, táblagépeket, fényképezőgépeket, GPS készülékeket foglaltak le, melyekről feltételezhető, hogy azok szintén bűncselekmények elkövetéséből származnak. A lefoglalt értékek és ezzel együtt a sértettek beazonosítása folyamatban van.
 

A Siklósi Rendőrkapitányság – lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett – folytatja az eljárást Sz. Sándor 39 éves nagyharsányi férfival szemben.