Interneten Harkány a legerősebb

Helyi - szerző: KT

A magyarországi fürdővárosok közül Harkány szerepelt a legtöbbet július 20. és augusztus 20. között az online médiumok hasábjain. Messze elmaradt mögötte Bükfürdő, utánunk pedig Hajdúszoboszló és Sárvár volt a további sorrend – adta hírül a Ferling Webline. A megjelenések közül is a hírportálon való megjelenés dominál, maga mögé utasítva a média fizetett marketing- turisztikai- és az önkormányzati megjelenéseket is. A cég saját fejlesztésű sajtófigyelői rendszere, a Finding Your Information (FYI) segítségével megtudhatjuk ezen kívül azt is, hogy mi áll a sorrend hátterében, mikor, mely városokban mi hozta az eredményt. 

Az ismét feltörekvő Harkány számtalan eseménnyel büszkélkedhet az idei nyáron, lehagyva ezzel is fürdőváros társait. A programoknak nem csak a száma, de a minősége is nagy port kavart, amit sok cikkel jutalmazott a sajtó.

A legtöbb megjelenés július 30-án került ki, amely a nyár már-már megszokottnak tekinthető Strandok Éjszakáját jelöli. Az idén augusztus 2-án országosan megrendezésre kerülő Strandok Éjszakáján több, mint húsz strand vett részt, köztük Harkány, Bükfürdő, Sárvár, és Hajdúszoboszló is. A fürdők csillaglessel, zenés esti fürdőzéssel, és egyéb programokkal, így hosszabbított nyitva tartással várták a vendégeket országszerte. A kiugró sajtómegjelenések száma az akkor éppen Bükfürdőn edzőtáborozó genovai Sampdoria focicsapatának is köszönhető.

 

Július 22-én a hajdúszoboszlói közös magyar-román járőrszolgálat elindulása dominálta a sajtót. Az augusztus 20-i hosszúhétvége már Harkánynak kedvez, akik maximális erőbedobással törekedtek a vendégek négy napig tartó szórakoztatására.

 

A megjelenések jelentős része általános oldalakon vagy hírportálon született, de sok cikket közöltek turisztikai tematikájú portálokon is. Érdemes még kiemelni a gazdasági, egészségtudományos, valamint kulturális beállítottságú honlapokat. Ilyen például a Bükfürdőn megrendezett amatőr úszóverseny, és a harkányi IX. JOOLA Harkány Gyógyfürdő Kupa Nemzetközi Veterán Asztalitenisz Ranglista Verseny. A programok szervezése mellett több fürdőnek a saját háza táján is kijutott a szervezésből. A Vas megye legkedveltebb gyógyhelyének titulált Bükfürdőben július végén zajlottak a büki bor-és gyógynapok, ezt követően pedig augusztus elején Hévízhez hasonlóan már itt is bevezették a virtuális sétát a fürdőben. Harkány itt sem maradhat ki, hiszen a nyár folyamán bevezették az új kedvezményrendszert, míg javában folynak a munkálatok a kórház egyes épületrészeinek újragondolását, újjáépítését illetően.