Művészetterápiás foglalkozások Harkányban is

Életmód - szerző: KT

Művészetterápiás foglalkozások veszik kezdetét októberben öt helyszínen az országban, a Magyar Művészetterápiás Társaság szervezésében a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával. A Dallam-Játék-Szín programban zenei-képzőművészeti terápiás foglalkozásokra és drámajátékokra kerül sor Harkány, Szederkény, Gödöllő, Szenna és Isaszeg településeinek oktatási és nevelési intézményeiben.

 

A tavalyi évhez képest új helyszínnel és új programokkal bővülve veszik kezdetét a 2013/2014-es tanévben a foglalkozások, és az együttműködések úgy is sikeresek, hogy időközben ezen intézmények fenntartót váltottak. A program megvalósítását az első és a második iskolai félévben az első-másodikos és a harmadik-negyedikes korosztályban olyan gyermekek részére tervezte a társaság, akik képességzavarokkal, szorongásos és beilleszkedési problémákkal küzdenek. A csoportok tematizált, időhatáros zárt kiscsoportok legfeljebb nyolc fővel, tíz alkalommal. A program zárása egy nyitott szülős foglalkozás lesz.

 

A művészetterápiás foglalkozások ingyenesek, a résztvevők kiválasztásában az adott oktatási-nevelési intézmény pedagógusai vannak a terapeuták segítségére. A MOL Új Európa Alapítványa 2005 óta támogat élmény- és művészetterápiás foglakozásokat a MOL Gyermekgyógyító Programon keresztül. 2013-ban minden eddiginél több, összesen 127 pályázó 217 milliós támogatási igényéből 38 szervezet nyerte el a pályázati támogatást összesen 46,3 millió forint értékben. A terápiás programok és élménytáborok több mint hatezer gyermeknek és fiatalnak tudnak segíteni a gyógyulásban és a fejlődésben.