Új hajnal virrad

Belföldi hírek - szerző: KT

Hivatalosan csütörtökön jelentették be, hogy párttá alakult, és elindul a választásokon egy új, szélsőjobboldali szervezet, a Magyar Hajnal. A korábban bejegyzés alatt álló új párt együtt kíván működni valamennyi nemzeti radikális szervezettel, akik nem a Jobbik szövetségesei.

 

A Népszabadság online-nak küldött meghívó szerint a görög neonáci Arany Hajnal mintájára alakuló párt csütörtökön egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy párttá alakult, és indul a tavaszi választáson. A közeljövőben érdemi bejelentés várható, de a helyzet pillanatnyilag képlékeny, több kifutási lehetőség is elképzelhető –  mondta Lenhardt Balázs volt jobbikos, most független parlamenti képviselő, aki nem titkolta, hogy a háttérben tevékenykedik – majd tudatta: az egyik lehetőség, hogy megalakul a Magyar Hajnal párt. A párt vezetője az a Kisgergely András, akit 2012 tavaszán kizártak a Jobbikból.

 

A külföldi domain alatt futó Magyar Hajnal – Áttörünk! illetve A tények bomlasztóak nevű honlapot 2013 február 7-én regisztrálták először, működését nyáron kezdte meg. Októberi hosszabbítást követően az oldal regisztrátora egy Egyesült államokbeli domaingyűjtő cég, akitől vélhetően kivásárolta a használati jogot a jelenlegi üzemeltető, így még nem lehet nyomára jutni.