Mikulás Kupa 2013

Mikulás Kupa 2013

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Mint minden évben, idén is megrendezik a Mikulás Kupát. A labdarúgók évi megmérettetésére a sportcsarnokban december 7-8. között kerül sor. A kupa célja, hogy a versenyzés lehetőségét és a tornákra való felkészülést biztosítsa a sportolóknak.

 

A négyes csoportokba beosztott csapatok körmérkőzést vívnak. A csoportokból 2-2 csapat jut tovább. A tornán maximálisan 16 csapat nevezését fogadjuk el.    16-nál kevesebb csapat nevezése esetén esetlegesen a harmadik helyezettek is továbbjuthatnak. A csoportmérkőzések során az alábbiak szerint dől el a csapatok sorrendje:

 

- szerzett pont

- egymás elleni eredmény

- gólkülönbség

- több rúgott gól

- sorsolás

 

Szabályok: Hazaadásnál a kapus nem veheti fel a labdát, ha mégis megteszi, szabadrúgás következik. Kapusról az alapvonalon kívülre kerülő labdát mindig szögletrúgás követi. Hazadobott partrúgást a kapus nem foghatja meg. Oldalbedobás esetén: bedobást és rúgást is lehet alkalmazni. Becsúszószerelés nincs. A pályán 1 kapus és 5 mezőnyjátékos tartózkodhat. A mennyezetről a pályára visszajövő labda játékban marad. A kispadon a kupára benevezett játékosokon kívül két vezető tartózkodhat. Bemelegítés a kapu mögött.

 

A mérkőzések csak 1 x 25 percesek térfélcsere nélkül. Várakozási idő nincs, a kiírás értelmében folyamatosan egymást követve megy a játék. A vétlen csapat 3:0 gólaránnyal kapja a pontot. További szabályok megegyeznek a kispályás szabályokkal, minden egyéb helyzetben a versenybíróság fenntartja a döntés jogát.

 

Díjazás: A torna első három helyezettje serlegdíjazásban, míg a legjobb kapus, legjobb mezőnyjátékos és a gólkirály különdíjazásban részesül.

 

Nevezés: Nevezni a nevezési díj befizetésével, érdeklődni az alábbi telefonszámokon vagy személyesen a sportcsarnokban lehet:

 

További információk és nevezés a rendezőknél: Körmendi Attilánál (06/20/249-66-36) és Gellén Antalnál (06/20/661-26-54).