Volt tennivalójuk a tűzoltóknak

Baranya - szerző: KT

Kilenc alkalommal riasztották a megye tűzoltóit megdőlt fákhoz, meglazult tetőszerkezethez és kidőlt tűzfalhoz a viharos erejű szél miatt – tájékoztatta lapunkat Kasza Anett tű. főhadnagy megyei katasztrófavédelmi szóvivő.  

 

A hivatásos tűzoltók munkáját a Misina Önkéntes Mentőegyesület tagjai is segítették egy pécsi káreset felszámolásánál. Röviddel reggel hét óra előtt egy húszméteres fa dőlt  a 6. számú főútra, a Görösgálpusztai elágazónál. A kidőlt fa teljes útzárat okozott a főút érintett szakaszán. A szigetvári tűzoltók negyed óra alatt megszüntették az útakadályt.

 

Siklóson, a Köztársaság téren egy nyolcméteres platánfa dőlt az úttestre. A városi tűzoltók láncfűrésszel távolították el a kidőlt fát. Pécsett a Fürj utcában egy ötven négyzetméter alapterületű családi ház tűzfala dőlt meg az erős szél következtében. A tűzfal rádőlt a mellette található kisebb épület tetejére, amely mintegy hat négyzetméteren beszakadt. A pécsi tűzoltók eltávolították a veszélyesen lógó törmelékdarabokat, majd átadták a helyszínt a katasztrófavédelmi megbízottnak. A lakók elhelyezéséről nem kellett gondoskodni. Az Ürögi fasoron egy fenyőfa ága szakadt le, amely veszélyeztette a járókelőket. A tűzoltók láncfűrész segítségével megszüntették a közvetlen veszélyt. Egy nagyméretű faág szakadt le a Jókai utcában is, amely egy parkoló személyautó hátsó részét törte össze. A tűzoltók eltávolították a méretes faágat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Bádoglemezek lazultak meg az Angster József Szakképző Iskola főépületén. A lelógó lemezek veszélyeztették a járókelőket, ezért a tűzoltók segítségét kérték. A beavatkozók eltávolították a lógó részeket, a meglazult részeket pedig rögzítették.

 

Lánycsókon a Dózsa György utcában egy húszméteres fenyőfa a szomszédos ingatlan irányába dőlt meg. A mohácsi tűzoltók tolólétra és láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

 

Pécsett a Hengermalom utcában szintén egy nagyméretű faág szakadt le, amely a járókelőket veszélyeztette. Itt a pécsi tűzoltók avatkozta be.

 

Létraszer riasztására is szükség volt egy fa eltávolításához Pécsett a Bajcsy-Zsilinszky utcában, ahol a megdőlt fát egy fal állította meg. A fa alatt egy személyautó is parkolt, amellyel sikerült idejében biztonságos helyre állni. A hivatásos tűzoltók munkáját a Misina Önkéntes Mentőegyesület is segítette, és közösen, tolólétra segítségével feldarabolták a kidőlt fát.

 

Az esetek egyikében sem történt személyi sérülés.

 

üdvözlettel: