A zseblopások és a balesetek megelőzésével készülnek az ünnepekre

Helyi - szerző: KT

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a társszervekkel együttműködve az év végi ünnepek alatt fokozott rendőri jelenlétet biztosít a közterületeken – adja hírül a rendőrség és Schmitteli be Imri önkormányzati blogja is.  

 

Az ünnepek során megszaporodott zseblopások, balesetek visszaszorítása érdekében a rendőrség nagyobb, jobban felkészített állománnyal vesz részt a közterületi munkában. A megelőző akciók során civil és egyenruhás rendőrök egyaránt járni fogják a vásárok, forgalmasabb közterületek környékét. Pécsen járva ne lepjünk meg, ha az Árkád környékén és a kereszteződésekben forgalomirányító egyenruhást látunk.  

 

Ellenőrzés alá vonják a városok ki- és bevezető útjait is: itt fokozott ellenőrzésekre, sebességmérésre kell számítani. Hasonlóan nagy figyelmet fordítanak az ittas vezetők kiszűrésérére és a járművek műszaki állapotának ellenőrzésére is. A közleményből kiderül: a frekventáltabb helyeken kell a nagyobb szigorra számítani. fontos intelem: a zseblopások és gépkocsi-feltörések megelőzése céljából ne tartsunk maguknál nagyobb mennyiségű készpénzt, amit feltétlenül szükséges padig több helyre rakjuk el. Ne bízzunk lezárt gépkocsink biztonságában, látható helyen ne maradjon benne érték. A leghatásosabb, ha kesztyűtartónkat, kartámaszunkat kiürítve nyitva hagyjuk, azok tartalmát magnónk előlapjával együtt magunkkal visszük, vagy a csomagtartóba helyezzük.