Volt, ahol gondot jelent egy kis hó is

Belföldi hírek - szerző: KT

5 centis hó miatt akadtak el teherautók az M1 autópályán. Győr-Moson-Sopron megyében az erős, viharos szél mellett a havazás is nehezíti a közlekedést, ezért a lépésben haladó forgalmat elterelték, csak délelőtt 10 órára állt helyre a jeges útszakaszok miatt ellehetetlenült közlekedés.  

 

A közút közleménye szerint az M1-es autópálya térségében, mintegy 35 kilométeres szakaszon – a 30-as és a 65-ös kilométerszelvény között – rövid idő alatt 5 centiméter hó hullott. Komárom-Esztergom megyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – a legmagasabb – hármas készültségi fokozatot rendelte el, ennek ellenére a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkák lassabban haladnak, mivel a társaság munkagépei is a feltorlódott útszakaszon vannak, ezért szemből, az autópálya bal oldalán közelítik meg a szakaszt. Az autókat szakaszosan engedik tovább, az arra közlekedőknek torlódásokra kell készülniük – olvasható a télre felkészült közút közleményében.

 

Megyénkben egyenlőre nincs érvényben riasztás, bár az elmúlt héten össze-vissza színezett OMSZ térképek újfent vajmi kevés realitást mutattak. Megbízhatóbbnak bizonyuló előrejelzési rendszerek szerint nem kell sem jelentős havazásra, sem -1 foknál nagyobb hidegre számítanunk.