Kérdezni tán szabad

Életmód - szerző: KT

A szerdai közmeghallgatással kapcsolatban megoszló várakozások vannak: akad, aki régóta aggályos ügyeire szeretne csupán választ kapni, de van, aki paprikás hangulatot remélve kíváncsiságból megy. Talán olyan is akad, aki ismét feladatot kapott lánca végén.  

 

Szerkesztőségünkhöz megannyi levél érkezett: megkeresések, kérdésfelvetések, melyek szinte kivétel nélkül kimondatlanul is arról szólnak, hogy a kérdező helyett tegyük fel őket.  

 

„… megköszönném ha megtennék, hogy felteszik ezt a néhány kérdést vagy eljuttatják az illetékeseknek és beszámolnának az eredményről. Szomorú vagyok, hogy idáig süllyedt egy demokratikus értékrend, de bizony féltem az állásomat és nem akarom, hogy engem vagy feleségem is kirúgják. Úgy érzem, hogy sokak nevében beszélhetek, sajnos sokak nevében későn.”     

 

 

– áll az egyik levélben, melynek írója neve elhallgatását kérte, a Bédy-korszakot felemlegetve, ahol nem volt ajánlott kérdezni. Ha önben is hasonló aggályok fogalmazódtak meg vagy nem szeretne felvetésének személyesen hangot adni, juttassa el hozzánk véleménytől mentes kérdését, ötletét, feltesszük az illetékeseknek, hiszen hiába takargatjuk, vitathatatlanul szemünk előtt van, hogy az elmúlt időszakban többen lettek politikai nézetük miatt meghurcolva, üldöztetve.

 

Oldalunkon a közmeghallgatás beszámolója percről percre folyamatosan frissülni fog, a nyilvános közéleti rendezvény anyaga később, az esti órákban kerül fel.