Ünnepek alatt is tették a dolgukat

Helyi - szerző: KT

Tegnap 139 esetben érkezett riasztás a tűzoltókhoz, de csak egy tűzesetet regisztráltak az ünneppel összefüggésben: a miskolci Városház téren az adventi koszorú borult lángokba, amit még idejében eloltottak.  

 

December 24-én 43 tűzesetnél avatkoztak be, 53 műszaki mentést végeztek, amelyek fele közúti balesetnél volt.  

 

A Karácsony első napján szolgálatban lévő közel 2100 hivatásos tűzoltónak 45 helyszínen kellett tüzet oltani, műszaki mentésre 72 esetben volt szükség. 19 téves- és 2 szándékosan megtévesztő bejelentés is érkezett az ügyeletekre. Öt kéménytűz volt.  

 

De nem unatkoztak a rendőrök sem. Az elmúlt 24 órában 23 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén voltak kénytelenek intézkedni, ebből 1 balesetben 1 személy vesztette életét, 7 súlyos, 15 pedig könnyű sérüléssel végződött.  

 

Összesen 89 személyt fogtak el, közülük 29 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 13 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján dugtak rácsok mögé. 167 személyt állítottak elő, ebből 43 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedésre 98 esetben volt szükség. 49 főt tiltott határátlépés, 3 személyt közokirat-hamisítás miatt fogtak el a zsaruk.