Harkány újraéled

Helyi - szerző: KT

2011.03.27. Turizmus Panoráma Bulletin

2011-ben a tavasz Harkányban is meghozza a megújulást. Márciusban több olyan kezdeményezés is útjára indult és döntés is született, mely Harkány ismertségét, turisztikai vonzerejének növelését, a gyógyfürdő népszerűségét igyekszik erősíteni.
Megkezdte munkáját az új fürdőigazgató Schwacz Tibor, döntött az Önkormányzat az idegenforgalmi adóbevétel ezévi marketing célú felhasználásáról, és elindította a Harkányi Turisztikai Egyesület a DDOP támogatással elnyert TDM program megvalósítását, melynek keretében áprilistól az egyesület már mint helyi TDM szervezet folytatja tevékenységét.

Az együttműködés tartalmi részleteiről és a legfontosabb feladatokról tartottak egyeztető megbeszéléseket az elmúlt napokban Imri Sándor polgármester, a képviselőtestület tagjai, Schwarcz Tibor fürdőigazgató, Lévai Miklós egyesületi elnök, valamint a Harkányi Turisztikai Egyesület elnökségi tagjai és a TDM tevékenység szakértői, Horkay Nándor, a Magyar TDM Szövetség alelnöke és Máté Lajos, a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete elnöke.
A Harkányi Turisztikai Egyesület, mint helyi TDM szervezet irányításával áprilistól elindul az összefogott harkányi turisztikai marketing és menedzsment munka, melyet egyrészt a pályázaton elnyert finanszírozás, másrészt az önkormányzati támogatás segít, de hozzájárulnak anyagilag és tevékenyen is a turisztikai egyesületi tag szolgáltatók is. A turisztikai marketing és menedzsment idei programjában szerepel többek között többnyelvű naprakész turisztikai honlap, kiadványok, köztéri érintőképernyős információs kioszkok, Harkányt népszerűsítő kampány, szakmai tapasztalatcserék, az egyesületi tagok dolgozóinak szakmai és nyelvi képzése, turisztikai fejlesztési stratégia, arculati kézikönyv kidolgozása, irodai felszerelés korszerűsítése. E tervekről, valamint az országosan kialakulófélben lévő TDM rendszerről, a harkányi TDM szervezet tevékenységéről hamarosan nyílt fórumon számol be a Harkányi Turisztikai Egyesület az Önkormányzattal és a Gyógyfürdővel karöltve.
Mindemellet új szezonnyitó rendezvény körvonalai rajzolódnak ki a Hotel Dráva és a Harkányi Turisztikai Egyesület tagjainak kezdeményezésére, a május 27-29-re tervezett vendégcsalogató gasztronómiai fesztivál idei megrendezésével. A program a helyi vállalkozók, az önkormányzat és a TDM szervezet összefogásával és közös szervezésével valósul meg.

(a cikket változatlan formában közöltük)