Robbanás egy bankfiókban

Belföldi hírek - szerző: KT

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Hétfő hajnalban felrobbant a CIB bank Lehel utcai fiókja a XIII. kerületben, az épület utcafronti fala mintegy tíz négyzetméternyi területen kidőlt.

 

Az MTI értesülései szerint szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a Lehel utcai bankfióknál történt hétfő hajnali detonáció előtt. A motoros állítólag egy csomagot hagyott az épület előtt. Az út mindkét oldalán betörtek az ablakok és feltehetően a bank bejárati ajtaját repítette az út túloldalára a detonáció.  

 

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Lehel utca egy szakaszának hétfő hajnali lezárása a 14-es villamos és a 105-ös autóbusz közlekedését érinti – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI érdeklődésére. A rendőrség tájékoztatása szerint hajnali 4 óra 18 perckor a Lehel utcában egy bank épületének utcafronti fala robbanás miatt kidőlt, a Béke tér és a Róbert Károly körút között az utat teljes szélességében lezárták.  

 

Az elsődleges vizsgálatok szerint robbantásos bűncselekmény történt – közölte a rendőrség. Jelenleg folyamatban van a helyszíni szemle, a tanúkutatás, az adatgyűjtés, valamint a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése – tették hozzá.