64 településen volt földrengés

Belföldi hírek - szerző: KT

A földrengés epicentruma a Nógrád megyei Cserhátsurány közelében, 6 km mélyen volt. A rezgést és utórezgés 64 városból jelentették, több helyen az épületek is megsérültek.

 

Félelmetes volt ! 2.30-kor arra riadtam, hogy rettenetesen rázza az ágyat valami alattam Észak_Dél irányban. Eszembe sem jutott, hogy ez földrengés, mert a nyári nem ilyen volt. Ez erősebb lehetett, de kicsit rövidebb ideig tartott. Vagy csak nem ébredtem fel rögtön az elejére. Lehet még további is az elkövetkező napokban? – áll a  kérdés a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának facebook-oldalán. 02 óra 34 perckor ugyanis földrengés keletkezett a Nógrád megyei Cserhátsurány közelében, 6 km mélységben. A földmozgás mérete 4,4 volt a Richter-féle skálán, a rengést 02:48-kor egy 3,4-es utórengés is követte.  

 

A földmozgást 64 városban lehetett érezni, az obszervatóriumba beérkezett kérdőívek alapján kisebb épületkárok keletkeztek Balassagyarmaton, Bánkon, Borsosberényben, Csereháthalápon, Cserhátsurányban, Érsekvadkerten, Magyarnándoron, Mátraverebélyen, Mohorán, Nagyorosziban, Rimócon, Salgótarjánban, Tahitótfalun, Tolmácson és Vácon.