Esti világkörkép

Nagyvilág - szerző: KT

 Anglia  Tovább áradnak a folyók, köztük a Temze is Dél-Angliában. A helyzetet most az esőn túl az erősödő, helyenként 160 kilométeres szél is nehezíti. A mentésekben a hadsereg is részt vesz. David Cameron miniszterelnök szerint a pénzhiány nem lehet akadálya a védekezésnek.   előzmények  

 

 Salvador  Hazaérkezett az a 37 éves halász, aki több mint egy évig hánykolódott a nyílt óceánon, mielőtt partot ért és megmenekült. José Salvador Alvarenga két hete ért partot a Csendes-óceán közepén, Hawaii és Pápua Új-Guinea között félúton lévő Marshall-szigeteken, teljesen legyengült állapotban. 

 

 Kína  Erős, Richter-skála szerinti 6,9-es erősségű földrengés rázta meg Kína nyugati részét. Az epicentrum Hszincsiang Ujgur Autonóm Tartományban, egy sivatagos, elmaradott, ritkán lakott területen volt, ahol főleg muzulmánok élnek. Áldozatokról és sérültekről egyelőre nincs hír.  

 

 Algéria  Lezuhant egy Hercules C-130-as típusú katonai gép Algériában, a fővárostól 500 kilométerre a hegyvidéki Umm-el-Buági tartomány területén. A szerencsétlenségben 77 ember, katonák és családtagjaik vesztették életüket.

 

 


Mi a fenéről van szó?!

Kíváncsi az előzményekre? Olvassa el a tegnapi körképünket!