Csökkent a bűnözés Harkányban

Helyi - szerző: KT

Ha rendőrt látunk, valljuk be: kicsit lassítunk, kitapogatjuk a biztonsági övet és a zsebünkben lapuló okmányainkat. Ha mögénk gurul, alig várjuk, hogy elmenjen, leelőzni pedig alig merjük a lépésben figyelő járőrt.

 

Kevés olyan város van az országban, ahol a rendőrre, mint barátra tekint az, akinek nincs félnivalója, de a harkányi őrs munkatársai épp ilyen szimpátiának örvendhetnek. Németországból értem épp haza, és a fárasztó út végén az várt, hogy a városom határában nagyot intett a járőr – írja egy olvasónk az itthoni fogadtatástól meghatottan.

 

Új évszak, új bűncselekmények

 

A turisztikai szezon kezdetével új bűncselekményekre kell felkészülni: a téli időszakra jellemző üresen hagyott hétvégi házak feltörése a korábbi évekhez képest ugyan vissza lett szorítva, de továbbra is a háztulajdonosok tehetik legtöbbet saját vagyonuk védelme érdekében. Az akár csak fél órára is nyitva hagyott házak, a záratlan szerszámos bódék, az éjszakára udvarban hagyott szerszámok és gépek csak úgy kínálják magukat az alkalmi tolvajoknak. A cikk a kép után folytatódik…

 

 

Az utcára kipakolt, számunkra értéktelen lomok kupaca más számára igazi kincsesbánya. A fém, a működő műszaki cikk mind-mind pénzzé tehető és ha az erre szakosodott, nem épp jólelkű portyázó hozzászokik, hogy érdemes ilyen útszéli turkálók után kutatnia Harkányban, akkor bizony hiába három rendőrpáros, épp mi magunk édesgetjük közelünkbe az éjszaka visszatérő hívatlan vendéget is.

 

A tavaszi lomtalanítás időpontja 2014. május 19, hulladékunkat – legyen az számunkra bármilyen értéktelen vasdarab, bútor vagy egyéb megunt tárgy – lehetőség szerint csak vasárnap, előző este rakjuk csak ki a házunk elé. Ezzel nem csak azt akadályozzuk meg, hogy a napok alatt széttúrják a gondosan összerakott kupacot, hanem azt is, hogy otthonos utcáink csábítóak legyenek a gyanús alakok számára.

 

Tilos az Á

 

A két weekendtelep utcái táblával jelzett lakó-pihenő övezetek: ez a KRESZ szerint annyit jelent, hogy autóval behajtani csak a célforgalom számára szabad, azaz ha ott lakik, ott van háza, építőanyagot vagy árut szállít, esetleg hivatalos ügyet intéz. Nincs boltba mászkálás, nézelődés és kocsikázás, fontos a célhoz kötöttség. Ha gyanúsan köröző alakokat látunk, jegyezzük fel a típust és a rendszámot, ne sajnáljuk értesíteni a rendőrséget se!