Március 19.

Gyorshír - szerző: KT

Mindent a mai napról, nem csak harkányiaknak. Mi történt a történelem során ezen a napon és mit ünneplünk ma? Milyen idő lesz Harkányban? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Emmákat. A német eredetű név jelentése hermion néptörzshöz tartozó, az Irmin germán istenség névből eredően jelentése nagyság. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Április 19-én történt: 2005–ben a konklávé az elhunyt II. János Pál pápa utódjává a német Joseph Ratzinger bíborost választja, aki a XVI. Benedek nevet veszi fel. 2006–ban a román parlament felfüggeszti tisztségéből Traian Băsescu román államfőt. 1828-ban e napon született Zsolnay Vilmos keramikus, 1945–ben Soltész Rezső énekes, zeneszerző, szövegíró. 1882–ben meghalt Charles Darwin angol természettudós, biológus, az evolúciós elmélet atyja, 1906-ban Pierre Curie francia Nobel-díjas fizikus: akit egy lovaskocsi gázolta el.

 

Ma van a fokhagyma világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, esős, 20 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1981-ben mérték Kékestetőn, ahol -6,4 C° volt. A legmelegebbet, 30,2 C°-ot Budapesten és Egerben regisztrálták 1920-an.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Kígyó gyógyszertár (Siklós, Dózsa György út 7. tel.: 72/579-343).

 

Tudta? A világ ivóvízkészletének egyharmada Kanadában található.