Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Milyen programok várnak ma? Mi történt ezen a napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Zsigmondokat. A német eredetű név jelentése győzelmes védő.

 

Május 2-án történt: 1989–ben a magyar–osztrák határon megkezdődik a vasfüggöny felszedése. 1990–ben az Országgyűlés a Magyar Köztársaság elnökévé Göncz Árpádot választja. 1519–ben meghalt Leonardo da Vinci itáliai festő, szobrász, természettudós, 1777-ben Klimo György, Pécsi püspök, az első nyilvános magyarországi könyvtár megalapítója. 2011–ben meghalt Oszama bin Laden Al-Káida szaúd-arábiai militáns iszlamista, az al-Káida terrorszervezet egyik feltételezett alapítója.

 

Program: 18 órától Cosombolis, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor majd Nihil Chips a Fröccsligetben.

 

Várható időjárás térségünkben: eleinte napos, zivatarokkal, 22 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2007-ban mérték Zabaron, ahol -6,4 C° volt. A legmelegebbet, 33,3 C°-ot Törökszentmiklóson és Bugacon regisztrálták 2012-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudta, hogy Görögország nemzeti himnusza 158 versszakból áll?