Nem kedvezett az időjárás

Helyi - szerző: KT

A májusi hosszú hétvége szinte valamennyi napján belemosott a programokba az eső. Sem a körülmények, sem az időjárás nem kedvezett a Harkányban pihenőknek, de kérdéseket vetettek fel és bírálatok hangoztak el a szervezés és némely területen a szakmai hozzáértés kapcsán is.

 

 

Kinyitott a kommunikációs feladatait vitatható módon teljesítő, új vezetéssel bíró strand, de azon túl, hogy a kassza jött kijjebb, a hármas medence egy része körül pedig nincs paraván, nem sok minden történt. A strand motorja, a lepke medence üresen áll, a hidegvizes sportmedence egy része pedig körbe van szalagozva. Az időjárásra nem sok mindent lehet fogni: a nappali jó időkben lett volna igény a melegebb vizű lepkére, a sportban pedig alig lézengtek. A strand kommunikációs szakadékát csak a totális rossz idő töltötte volna be. Itt már nincs kinek hazudni vagy mit elhallgatni – aki itt van, látja.

 

Elmaradt a május elsejei fürdőbe tervezett program is, még Dér Heni a koncert sem lett máshol megtartva – mintha nem is a szórakoztatás lett volna a cél. Rossz minőségű fotókból kiderül: valami májusfát állítottak a munkások a fürdőben.

 

A hosszú hétvége délutáni „monszunjait” két hete jelezték és jeleztük előre, ennek ellenére mégsem volt a Fröccsliget rendezvényeinek esőhelyszín biztosítva, azaz olyan alternatív színhely, ahol rossz idő esetén meg lehetett volna tartani a koncerteket. Ilyen helyszínnek akár a művelődési ház is megfelelő lehetett volna, de egy előre felállított fedett sátor is hozzájárulhatott volna, hogy ne tizedelje meg az időjárás a nézőket. Találgathatunk, a szocreál műv’házba hányan mennének szívesen be, de le kell szögezni: a szakadó esőbe biztos, hogy annyian se álltak ki.

 

A rendezvények kálváriája kezdődött a májusfa állítás rendezvényeivel, aminek megnyitójára meglepő pontossággal érkezett az eső. A szabadtéri színpadnál tartott rendezvényben fél órás kényszerszünetet és hazamenekülő embereket követelt a zivatar. Ezt követte a másodikai zápor, ami a Cosombolis eresz alatt és a közeli éttermekben menedéket nem lelő közönségét űzte szét, majd szombat este került végleg pont az időjárással kötött barátság végére: Rudán Joe és Kalapács József koncertjei alatt végig szakadt az eső. Ennek ellenére a két rockbálvány legnagyobb rajongói kitartottak, őket nem zavarta sem az eső, sem a lehűlés. A hazai és vendégközönséget viszont szinte teljesen felszámolta az azóta is tartó zivatar.