Nevezze el itt a következő ciklont!

Életmód - szerző: KT

Eláruljuk: a következőt Zeynepnek fogják hívni. Honnan tudják? Mi a szösz, már a viharokat is elnevezik? Joggal vetődik fel a kérdés, hiszen Yvette egész szép médiakarriert futott be az elmúlt napokban, nem úgy, mint elődje, a Xena.

 

[pullquote]Tudta? Yvette keresztapja egy német ablakfóliákat gyártó cég. Ára 199€ volt.[/pullquote]Az eddig leginkább csak Amerikából hallható, ott női névvel illetett orkánok és hurrikánok elnevezésének szokása korántsem újkeletű nálunk sem. A Berlini Szabadegyetem 1954 óta él az Amerikai Időjárási Szolgálat szokásával, hogy a viharokat a könnyebb hivatkozás végett különböző nevekkel illeti.

 

Kevesen tudják, hogy bárki elnevezhet magáról ciklont. Nem kell mást tennie, mint keresni egy szabad kezdőbetűt a berlini egyetem honlapján és persze fizetni. A rendszer 2002 óta él, amikoris egy gazdasági elgondolás alapján egy időjárás-megfigyelő rendszert adoptáltattak.

 

Nem kell nagyon aggódni, mikor kerül sorra ciklonunk vagy anticiklonunk, hiszen ezekből évente 150 és 60-70 is van. Jóval nagyobb kérdés, hogy találkozunk-e vele?

 

[poll id=”54″]