Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapodon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Cecíliákat és Klotildokat. A latin Cecília jelentése a Caecilius nemzetséghez tartozó, vak. Klotild német eredetű, jelentése a dicsőségért harcoló nő.

 

Június 3-án történt: 1980–ban Farkas Bertalan visszaérkezik a világűrből. 2006–ban Szerbia és Montenegró a népszavazást követően hivatalosan is feloszlik. 1925–ben e napon született Tony Curtis magyar származású amerikai színész, 1924–ben meghalt Franz Kafka csehországi német író. 1963-ban az általa összehívott, második zsinat alatt meghal XXIII. János pápa.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, 23 C° maximummal.Ezen a napon a leghidegebbet 1977-ben mérték Kékestetőn, ahol 0 C° volt. A legmelegebbet, 36,6 C°-ot Egerben regisztrálták 1927-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudtad, hogy 4000 évvel ezelőtt Babilonban bevett szokás volt, hogy az esküvő után a menyasszony apja újdonsült vejét egy hónapig itatta? Az ital mézből készült sör volt, innen származik a magyar „mézeshetek” kifejezés is.