Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Jusztinokat. A latin eredetű név jelentése igazságos, igazságszerető.

 

Június 16-án történt: 1885–ben New Yorkba érkezik Franciaországból a Szabadság-szobor. 129 éve, azaz 1885-ben megalapították a legrégebben megszakítás nélkül működő sportegyesületet, az UTE labdarúgó-csapatát. 1970–ben kirobban az amerikai Watergate-botrány. 1989-ben újratemették Nagy Imrét. 2004–ben megjelenik az első, mobiltelefonra írt, bluetothon terjedő vírus. 2003–ban meghalt Knézy Jenő sportújságíró, riporter.

 

Ma van az elsivatagosodás és az aszály elleni világnap. Szintén ma ünnepeljük az afrikai gyermekek világnapját és a független Magyarország napját.

 

Várható időjárás térségünkben: borult, esős 23 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1982-ben mérték Borsodnádasdon, ahol 2,5 C° volt. A legmelegebbet, 34,8 C°-ot Kiskunhalason regisztrálták 2002-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós gyógyszertár (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudta, hogy a Föld közel 500 ismert cápafajából minden negyedik kihalással veszélyeztetett?