Vasárnapra jósolnak csak jobb időt

Helyi - szerző: KT

A héten borongós, esős idő ígérkezik az előrejelzések szerint. A tegnapi Rockmaraton nagyszínpadi műsorát és csúnyán elmosta a hirtelen támadt viharos szél és a zuhogó eső. Ugyan az egész csak néhány percig tartott és a bőrig ázott közönséget nem nagyon viselte meg, de a programokat a fedett sátorba kellett vinni.

 

 

Az év egyik legnagyobb rockeseményén nem kis felfordulást okozott a felhőszakadás: vendéglátók áztak be, a nagyszínpad felszerelése teljesen elúszott. A hárommásodperces, egyrétegű Quechua sátraknak pedig nem ez lesz a referenciatábora – derült ki az este kempingjükbe látogatók felkiáltásaiból.

 

Péntekig márpedig nem kell sokkal többre számítani: a reggeli néhány órás napsütést felhők, szemerkélő eső követi. Az elkövetkezendő napokban 23 fokra esik a hőmérséklet, a nap hosszabb időre csak a hét utolsó napján bújik elő – jósolják az akkorra már 30 fokos meleget is ígérő meteorológusok.

 

Kis szerencsével a hétvégi fürdőfesztivál programjai nem úsznak el, csak a beton iszonyatos forrósága csillapodik kellemes hangulatúvá.