Harkányban balkán, Siklóson programkavalkád

Helyi - szerző: KT

Ezen a hétvégén azt sem tudjuk, hova kapjuk a fejünket, legalábbis akkor, ha a környéken keresünk elfoglaltságot. A harkányi programok, a kétnapos Siklósi Kavalkád és az EDDA musical a Végvári vitézségekkel kiegészítve egész hétvégés elfoglaltságot jelentenek.

 

 

Július 25. (péntek)


 

Harkány: a pénteki programok közé a fürdőváros is betett egy Balkán Partyt, ami 20 órakor kezdődik a szabadtéri színpadnál. A hangszórókból Dj Dusan műve szól majd.

 

Siklós: a hét utolsó munkanapján 17 óráig kell kiérni a Mária utcába, ahol az Euro Dance, a Tenkes vegyeskar mellett zumba és judo bemutatót követően a Harold szórakoztatja a népet egészen 23 óráig.

 

A vár is igazi kuriózumot hoz péntekre, este fél kilenctől EDDA A kör című musicaljét nézhetjük meg 3000 forintos jegyár ellenében.

 

Július 26. (szombat)


 

Harkány: az V. Magyarországi Horvátok Országos Szépségversennyel folytatódik a horvát sorozat, amire 18 órától a szabadtéri színpadon kerül sor. Fellép a Baranya táncegyüttes, a Korijeni asszonykórus, Harkányi Horvát Vegyes énekkar, majd az az Erik, akit már láthattunk színpadon ugrabugrálni.

 

Siklós: Szombattal kapcsolatban is meg kell említeni Siklóst, ahol az előző nap fáradalmait és mulatozását 17 óráig pihenhetjük ki: így még odaérünk a gyerekekkel a Mocorgó játszóház Mária utcai foglalkozásaira. A Siklósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar előadása szintén izgalmas lehet a porontyoknak. A hastánc bemutatót a harkányi Csak Apa Kedvéért koncertje követi majd az estet 23 órakor a siklósi Nihil Chips szigorú riffjei zárják.

 

Szombaton is vár a vár, ahol igazi szépségre lelhetünk. 12-16 és 16-24 éves tini és felnőtt korcsoportokban Siklós Szépe címért indul versengés. A Siklósi Járási Elődöntőnek külön honlapja is van az érdeklődők számára. Ha már a várban jár, kötelezően megcsodálandó a nemrég nyílt hadtörténeti kiállítás is!

 

Vasárnap 10 és 15 órakor kezdődnek a Vitézségek.