Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Olgákat és Liliánákat. A német-orosz Olga jelentése megszentelt, egészséges, boldog. A latin-olasz Liliána jelentése liliom.

 

Július 27-én történt: 1830-ban győzedelmeskedik a júliusi forradalom. 1909–ben Orville Wright közel egy és negyed órát tartózkodik a levegőben repülő gépezetével. 1966–ban e napon született Deutsch Tamás politikus, 2002–ben meghalt Örvös Lajos író, költő.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, esős, 26 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1919-ben mérték Dobogókőn, ahol 4,0 C° volt. A legmelegebbet, 39,1 C°-ot Egerben regisztrálták 1921-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudta, hogy csak két állat van, amely a fejének elfordítása nélkül is látja a háta mögötti területet? A nyúl és a papagáj.