A Google bevallotta: privát levelink képeit is megnézik!

Technológia - szerző: KT

A keresőóriás hivatalos blogjában tette meg bejelentését egy pedofil-ügy kapcsán, miszerint privát leveleink tartalmát is elemzik.

 

 

Az ügyet egy houstoni férfi indította el, aki – mint megállapították – pedofil. Erre magánlevelezésének mellékletei elemzése során jött rá a Google algoritmusa, amikor a tárolt tartalmakat nézte át. A rendszer detektálta a pedofil fotókat a postafiókban, ezért Google értesítette az együttműködő amerikai gyermekvédelmi szolgálatokat. A houstoni rendőrség emberei a férfi letartóztatását követőn házkutatást tartottak, ahol bebizonyosodott a vád: újabb gyermekpornós tartalmakat és eszközöket találtak.

 

Az amerikai állampolgár korábban már – 1994-ben – molesztált egy gyereket, ezért szexuális bűnelkövetőként már szerepelt a nyilvántartásban.

 

Mi hagyjuk jóvá az adatiank megismerését

 

A Google felhasználási feltételeit általában nem olvassa el az email vagy tárhely miatt regisztráló ügyfél, pedig abban benne van, hogy a cég jogosult a feltöltött tartalmak megismerésére. Ezt a kritériumot a különböző szolgáltatások használatához még azok megkezdése előtt el is kell fogadnunk.