Meghalt Robin Williams

Nagyvilág - szerző: KT

Holtan találták kaliforniai otthonában a 63 éves Robin Williamst. A halottkémi hivatal elsődleges nyilatkozata szerint halálát öngyilkosságból eredő fulladás okozta, holttestét úgy tudni felesége találta meg.

 

 

Williams szóvivője elismerte: a súlyos alkoholproblémákkal küzdő színész depresszióban szenvedett.

 

Az egy Oscar- és hat Golden Globe-díjjal jutalmazott komikus legutolsó filmje A legdühösebb ember Brooklynban volt.

 

Robin Williams 1951-ben született Chicagóban. Michiganben, egyedüli gyermekként nőtt fel. Apja munkájának elvesztése után sokat költöztek, amiért új lakóhelyeiken sok támadás érte a fiatal fiút, egyetlen fegyverként humorát használhatta. Középiskolai éveinek végére letelepedtek Kaliforniában, ahol Robin jelleme miatt hamar népszerű lett. Egy alkalommal a legsikeresebb jövő előtt álló diáknak választották.

 

Több improvizációs fellépése volt. Nagyon hamar saját sorozatot is kapott, az Egy úr az űrből 1978-tól öt éven át volt a képernyőkön. A moziban először a Popeye című filmben lépett fel 1980-ban. A legnagyobb sikert a Jó reggelt, Vietnam! című filmmel aratta.

 

Ezt követően olyan sikerfilmekben játszott, mint a Holt költők társasága, az Ébredések, vagy 1997-ben a Good Will Hunting. Játszott Ben Affleck és Matt Damon oldalán, de Woody Allennel is az Agyament Harry című filmben. Az Isaac Asimov regényéből készült A kétszázéves ember című filmben egy robotot alakított. Vígjátékai közül Éjszaka a múzeumban vagy a Nászfrász című vígjáték jelentős.

 

Három felesége volt, utoljára három éve nősült. Robin Williamsnek három felesége volt, utoljára 2011-ben nősült.