Útlezárások és változások a buszközlekedésben

Helyi - szerző: KT

Augusztus 20-án másodjára rendezik meg a Harkány-Siklós-Máriagyűd körüli kerékpárversenyt. A 12 órás maratonnak fél- és egészpályás útlezárásokkal biztosítanak helyet, a zavartalan forgalmat a korlátozásoknál és a kereszteződésekben rendőrök fogják biztosítani.

 

 

– Lezárásra kell számítani Harkányban a buszmegállótól a Bajcsy-Zsilinszky utca jobboldali sávjában a Bartók Béla utcáig, ahol a szállodák parkolósávja is lezárásra kerül,

 

-A Bajcsy-Bartók kereszteződéstől a Xavin Hotelig szintén a jobboldali sávban,

 

– A Xavin Hoteltől a máriagyűdi elágazóig (deltáig) a jobb oldali sávban, majd a kereszteződéstől a tűzoltóság melletti Siklós-Máriagyűd elágazóig, ahol a forgalom szintén a bal oldali sávban haladhat.

 

– A versenypálya a tűzoltóság félig lezárt utcáján fordul a siklósi Zombori utcába, ahol már teljes szélességében korlátozva lesz a forgalom.

 

– A mezőny a Zombori utcából kifordulva a félpályán lezárt Harkány-Siklós közötti útszakasz jobb oldalán haladva ér vissza városunkba, itt a jobb oldali lezárás újfent a buszmegállóig tart.

 

 

A verseny ideje alatt a félpályás lezárásoknál bal oldalon rendőri irányítás segítségével halad a forgalom.

 

A buszközlekedést is érinti a korlátozás, 6 és 20 óra közötti időben az alábbi, késéseket és hosszabb menetidőket eredményező változásokat tervezi a vállalat:

 

A Harkányból Márfára közlekedő menetrend szerinti járat számára a Petőfi utcai polgármesteri hivatallal szemben ideiglenes megálló lesz kialakítva, ugyanis az nem áll meg a Xavin melletti megállóban.

 

Szintén a Petőfi utca elején lévő ideiglenes megállóban áll meg a Túrony felé induló busz, ami a Máriagyűdi elágazó helyett azon a napon egy delta után létrehozott ideiglenes állomáson is megáll.

 

A Túrony felől érkező, eredetileg Máriagyűdön át Siklósra tartó buszok Harkányon keresztül fognak közlekedni és Siklósról mennek majd Máriagyűdre, ahonnan újra Harkányon át Siklósra.

 

A Pécsről Beremendre közlekedő járat is Harkányon át éri el úticélját, Máriagyűd érintése nélkül.