Napi Columbo: a szeme sem áll jól

Életmód - szerző: KT

Kopott ballonkabát, öreg, durrogó európai járgány és a szivar. Ezt a jól ismert figurát Peter Falk által ismerhettük meg, de személyéről keveset tudunk. Hol lakott a színész? Miért állt rosszul a szeme? Mit énekelt folyton és egyáltalán, mi a keresztneve? Eláruljuk. Megnéztük mind, és a héten megmutatjuk önnek is a különleges részeket. Töltse velünk a hét estéit egy-egy epizód és érdekes tény erejéig!

 

 

Peter Falk 1927-ben született New York-ban, zsidó emigránsok fiaiként. Édesanyja, orosz származású volt. Apja, Michael Falk lengyel-cseh-orosz és magyar eredetű kereskedő. A színész dédapja nem más, mint az a Falk Miksa volt, aki politikusként és íróként egyaránt támogatta a Kiegyezést, a Pester Lloyd főszerkesztője, gróf Széchenyi Istvánnal barátja, Erzsébet királyné magyar tanárja!

 

Peter Falk hároméves volt, amikor egy rosszindulatú rákos daganat miatt kivették a jobb szemét. Testi fogyatékosságát egész életében humorral leplezte. Állítólag egy baseball-meccsen kiállította a játékvezető, amikor a tizenéves srác kivette üvegszemét és a bírónak nyújtotta: Neked nagyobb szükséged van rá, mint nekem.

 

No de kevesen tudják mi is Columbo hadnagy teljes neve. Volt, aki rákérdezett, de Columbo azt mondta: azt csak a felesége használja. A választ két részből is tudhatjuk. Az 1971-ben forgatott Holt tárgyak című epizódban ő maga mutatja meg az igazolványát, majd az 1976-os Becsületbeli ügy-ben egy autóbaleset miatt kell papírokat aláírnia. Frank Columbo. Nézzük azt a balesetet: nem kell letölteni, csak indítsa el!