Kitört a világháború, átadják az Erzsébet hidat

Gyorshír - szerző: KT

Avagy mindent a mai napról. Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Egonokat és Egyedeket! A német Egon jelentése híres, fényes, fegyver, Egyed jelentése pajzshordozó, elsőszülött. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Szeptember 1-jén történt: 1892–ben átadják az Erzsébet hidat Komáromban. 1939–ban kezdődött a II. világháború: a náci Németország megtámadja Lengyelországot, 1941–ben Németországban kötelezővé teszik a zsidóknak a sárga Dávid-csillag viselését. 1957–ben e napon született Gloria Estefan (Gloria María Milagrosa Fajardo) kubai születésű amerikai énekesnő, 2006–ban meghalt Faludy György költő, műfordító.

 

Ma van a bányásznap és a második világháború kitörésének emléknapja.

 

Várható időjárás térségünkben: esős, 23 C° maximummal. Most 17,6 C° van, az országos átlag 15 C°. Ezen a napon a leghidegebbet 2013-ban mérték Salgótarjánban, ahol 2,3 C° volt. A legmelegebbet, 35,2 C°-ot Körösszakálban regisztrálták 2012-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Kígyó gyógyszertár (Siklós, Dózsa György út 7. tel.: 72/579-343).

 

És azt tudta, hogy a kínai Ábécé több mint 40.000 karaktert tartalmaz?