105 csapat főzött csirkepaprikást – vagyis majdnem…

Baranya - szerző: KT

Ötezer vendéget köszönthetett az immáron kétnapos Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál. A tavalyihoz hasonlóan idén is több korosztály képviseltette magát a várkerti rendezvényen.

 

 

Pénteken a pécsi rapper, a Halott Pénz, a United és a Bikini garantálta a fergeteges hangulatot, szombaton pedig Nótár Mary, Fenyő Miklós valamint a The Carbonfools szórakoztatott minket.

 

A tavalyi év sikerének köszönhetően idén két naposra nőtte ki magát a tizenharmadik alkalommal megrendezett fesztivál. Rengeteg új, színes és szórakoztató programot sikerült egybegyűjteniük a szervezőknek. A gyermekekkel érkezőknek óriási családi parkkal kedveskedtek, volt körhinta, dodgem, céllövölde és ugrálóvár is. A felnőtteket siklósi és villányi borászatok, kézműves és gasztronómiai kiállítók várták a Várkertben. Az is hagyománnyá vált, hogy minden évben egy-egy borászat vállalja a fővédnökséget, idén a Sauska Pincészet töltötte be ezt a posztot.

 

dr. Marenics János polgármester sütötte el az ágyútPénteken, kora délután gyermek és családi programok várták a látogatókat, míg este a színpadi fellépők gondoskodtak a fergeteges hangulatról. A pécsi rapper Halott Pénz, a United és a Bikini Együttes adott élő koncert.

 

Augusztus 30-án a hagyományokhoz híven ágyúdörgéssel és Dr. Marenics János, Siklós Város  polgármesterének köszöntőjével indult az esemény. Ezzel egyidőben került sor a már megszokott csirkepaprikás főzőversenyre, ahol több száz jelentkező mérte össze tudását, amikor 105 csapatot alkotva felkészítették csirkepaprikását. Hogy egészen pontosak legyünk 104, ugyanis egy halászlé is készült.

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/166155044?secret_token=s-9VUwp” params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=false&show_user=false&show_reposts=false&visual=false” width=”100%” height=”100″ iframe=”false” /]

 

A szervezők idén első alkalommal főzőversenyt is szerveztek, hogy kiderüljön, ki készíti a környék legfinomabb csirkepaprikását. A zsűri három kategória alapján pontozta az ételeket: a legfinomabb csirkepaprikás, a legjobb vendéglátás és a legszebb tálalás. Nagyon szoros volt a verseny, de végül a PEET elnevezésű csapat csirkepaprikása szerezte meg az legtöbb pontot.

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/166155267?secret_token=s-XBwcQ” params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=false&show_user=false&show_reposts=false&visual=false” width=”100%” height=”100″ iframe=”false” /]

 

Természetesen szombaton is megkóstolhatók voltak a hagyományos magyar konyha ízei a gasztronómiai kiállítóknak köszönhetően, mint ahogy kézműves vásárosok sora is várta az ide látogatókat.

 

A rendezvény utolsó napján olyan remek előadók adtak koncertet, mint Nótár Mary vagy Fenyő Miklós. Lenyűgöző volt a Spanyol-bástyáról indított tűzijáték, mely káprázatos egyedi fénybe öltöztette a megújuló várat is. Az estét, és ezzel együtt a fesztivált a fiatalok egyik nagy kedvence, a The Carbonfools nevű magyar együttes zárta.

 

Képgalériánk itt tekinthető meg. Ön már látta a csapatokat?