Mától van 8 órás munkanap, meghalt Bujtor István

Gyorshír - szerző: KT

Avagy mindent a mai napról. Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Aufrozina és Kende olvasóinkat. A görög eredetű Eufrozina jelentése vidám, a magyar Kendé méltóságnév.

 

Szeptember 25-én történt: 1926–ban a naptól vezeti be Henry Ford a napi 8 órás és heti ötnapos munkaidőt. 1956–ban üzembe lép az első transzatlanti telefonkábel. 1944–ben e napon született Michael Douglas amerikai színész, 2009-ben elhunyt Bujtor István magyar színművész, filmrendező, forgatókönyvíró, vitorlásversenyző.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, 17 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1977-ben mérték Putnokon, ahol -2,2 C° volt. A legmelegebbet, 35,2 C°-ot Pécsen regisztrálták 1918-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudta, hogy az angliai parkokban nem jelölnek ki járdákat előre? Ott csinálják azokat meg, ahol az emberek használat közben kitapossák a füvet.