Nem lesz máriagyűdi gyógyszertár, se posta

Baranya - szerző: KT

A lakosok is szerették volna, kampányban is elhangzott, de nem lesz Máriagyűdön gyógyszertár. Nem azért, mert nem fontos, hanem azért, mert egyszerűen nem lehet. A posta pedig nem tartja érdemesnek.

 

 

Az ÁNTSZ Országos Tisztiorvosi Hivatala levélben válaszolt Dr. Marenics János siklós polgármesterének azon kérdésére, amiben a posta megnyitásának lehetőségét vizsgálta. Mivel Máriagyűd Siklós része – ahol három közforgalmú gyógyszertár üzemel – nem lehet újabb gyógyszertárat nyitni – derül ki a levélből. Ez a lakosság számához mérten került törvényi szabályozásra, és Siklós lakosságának száma nem haladja meg azt a lakosságszámot ami újabb gyógyszertár nyitását tenné lehetővé.

 

A Magyar Posta válasza is elkeserítő azon máriagyűdiek számára, akik nem szeretnének Siklós belvárosáig caplatni leveleikkel. A posta legalábbis csak erre gondolt, amikor a polgármesternek írt levelében elvetette a mintegy 1300 fős városrész postai szolgáltatóhelyének nyitását. Állításuk szerint a két postaládájukban található heti 4-5 darab küldemény nem indokolja a fiók nyitását, a csomagot feladó, csekket befizető vagy ajánlott küldeményeikért érkező máriagyűdi lakosok számára nem tért ki, mint releváns szolgáltatói adat.