Orbán: példátlan, lefegyverző a győzelem

Belföldi hírek - szerző: KT

Példátlan, lefegyverző, fantasztikus győzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP önkormányzati választási sikerét Orbán Viktor. A miniszterelnök a kormánypárt önkormányzati választási kampányát értékelő rendezvényen, a budai Millenáris Parkban beszélt.

 

 

A kormányfő úgy fogalmazott: az elmúlt fél év eseményei – a három Fidesz-KDNP-s siker – a jövő horizontján egy egészséges lelkű, sikeres nép képét állítják elénk.

 

Az összefogás győzött a széthúzás felett – jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint a három választás az országról szólt, a múlt vasárnapi győzelem pedig az egész országé, minden magyar emberé.

 

Az ország csak akkor nyerhet, ha munkába áll – fogalmazott a miniszterelnök, majd hozzátette: a jólét alapja csak a munka lehet, és szerinte a Fidesz-KDNP azért nyerte meg a választást, mert ezt sikerült bebizonyítania. Ezzel összefüggésben kijelentette: a kormány célja, hogy legkésőbb 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség Magyarországon, mert elérik, hogy mindenkinek legyen munkája. Ennek nyomait már látnunk kell a holnap benyújtandó költségvetési törvényjavaslatban is – mondta a kormányfő a jelen lévő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordulva.