Károkat is okozott a vihar

Baranya - szerző: KT

A hajnalban érkezett vihar komoly károkat is okozott. Leszakadt a vasúti felsővezeték és levitte a nagybani piac tetejét is. A megyében mérték a legnagyobb széllökést, a pogányi állomás regisztere 101 kilométeres óránkénti sebességet rögzített.

 

Nincs már piros jelzés, csupán elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az Országos Meteorológiai Szolgálat térképein, akik azért a vihar idejére átállították pirosra megyénket is. A pécsi vasútállomás elszakadt vezetéke egy időre megbénította a közlekedést, de a dízelmozdonyok hamar átvették az elektromos meghajtású társaik szerepét, így további kimaradások nem várhatóak, csupán a megszokott késésekre kell számítani.

 

Szintén komolyabb károkat okozott a szél Pécsen, ahol a nagybani piac tetejét vitte le. Több fa is kidőlt a megyében utakra, sínekre és egy házfalnak is, így Mohácson, Pécsen, Szigetváron is akadt tennivalójuk a Katasztrófavédelem embereinek. A siklósi kirendeltség munkatársai tájékoztattak: Harkány és Siklós térségében nem kellett a vihar okozta károk miatt kivonulniuk.

 

Viharos szélre már nem kell számítanunk, de a nap csak szombaton bújik elő, akkor is rövid időre. A héten 8-10, hétvégén 12-13 fokos nappali csúcshőmérséklet lesz.