Akupunktúrás és természetgyógyászati centrum szélesíti a palettát

Helyi - szerző: KT

Két éve indult az projekt, aminek köszönhetően 147 milliós EU-s pályázat mellett épült meg Harkányban az Akupunktúrás és Természetgyógyászati Centrum. A 10 vendégszobás, valóban magas színvonalú gyógyszállót pénteken adták át.

 

 

Hosszú évek óta tervben volt az egészségügyi centrum megépítése, mígnem két évvel ezelőtt pályázati lehetőség nyílott rá. Az elmúlt év szeptemberében elindulhatott az építkezés is, mára felső kategóriás gyógyszálló áll az idősek otthona mögött. A geotermikus energiával fűtött épületben vendég- és orvosi szobák mellett helyet kap egy kétegységes gyógyfürdő valamint egy magas színvonalon berendezett konyha és étterem is, összesen mintegy 30 vendég egyidejű fogadását lehetővé téve.

 

[pullquote]14 geotermikus szonda hozza fel 25 méter mélyről a fűtéshez használt hőt.[/pullquote]Dr. Debreceni László szavaiból kitűnt: a nyolcvanas éveiben járó, több, mint negyven éve praktizáló orvos számára a legnagyobb örömöt az jelentette, hogy alkothat és elindíthat valami nagyszerű dolgot – kicsit úgy vagyok vele, mint Mózes az ígéret földjével, hogy meglátta, de rá nem léphet. Én ráléptem, de úgy gondolom ennek gyümölcse nem engem fognak táplálni – fogalmazott utalva fiai orvosszakmai munkájára.

 

A pályázat nyertese valóban magáénak érezheti az intézményt, ugyanis generálkivitelező nélkül, a saját maga felállított vállalkozói kapcsolatok segítségével építtette fel az elmúlt egy évben azt a kompromisszum nélküli gyógyszállót, mely akupunktúrás és természetgyógyászati szolgáltatásaival Harkányt valódi gyógyközponttá egészíti ki.

 

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.757429420959337.1073741978.164279543607664&type=1″]