A nagyok közé lép a Xavin

Helyi - szerző: KT

Két éve zajlik és rövid időn belül elkészül a Xavin Hotel 94,5 milliós felújítása. A pályázati támogatásnak köszönhetően év végétől negyedik csillagját is megkapja a város központjában lévő szálloda.

 

A 2012 novembere óta tartó fejlesztés keretében egy modernebb, gazdagabb kínálatúvá alakítják az 1998-ban családi vállalkozásként indított szállodát. A 34 szobás hotelben együttes wellness és egyéb szolgáltatásokkal, például sókamrával és lávaköves masszázzsal bővül a kínálat. Az étterem 60 fő befogadására lesz képes, amely 50 fős télikerttel, illetve nyaranta mediterrán hangulatú kerthelyiséggel bővül.

 

Az épület kívül-belül látványos átalakuláson esett át. A megszokott sárga szín helyett egy elegánsabb bézs homlokzatot és új nyílászárókat kapott, kiépítettek egy beléptetőrendszert, és a szálloda 34 szobájának korszerűsítése is a vége felé jár, ahol a padlószőnyegeket már lefektették. A wellness részlegben befejezték a festést, szinte a burkolási munalatokkal is elkészültek, csak a gépészeti munkálatok vannak hátra. Átalakításra kerül a recepció és az éttermi rész – mindkettőbe új bútorok kerülnek és a világításukat is korszerűsítik. A teljes kivitelezés december 31-ével zárul.

 

Nagyon jó érzés látni, miként szépül, újul meg a Xavin Hotel – mondja a tulajdonos, Végi Jánosné. A négycsillagos szállodába magyar, német, angol, cseh és orosz vendégek mellett kerékpáros turistákat, allergiásokat, mozgásszervi betegséggel küzdő, valamint pikkelysömörben szenvedő betegeket is várnak.