Horrorisztikusak az új kínai kulcstartók

Életmód - szerző: KT

Világszerte kiverte a biztosítékot az új kínai kulcstartó gyártása és forgalmazása. A parányi műanyag zacskóba élő állatokat zárnak túlélésre kárhoztatva.

 

 

A karikára szánt terráriumot légmentesen lezárják, miután tápanyaggal dúsított vízzel töltik fel és apró állatokat tesznek bele. A repertoár igen széles: teknős és díszhal is szerepel benne, de gekkót is kaphatunk zacskózva. Az állatkínzás ezen formája Kínában is törvényellenes, a feketepiac színteréül szolgáló aluljárókban és utcasarkokon kapható, alig 500 forintos kulcstartókra meglepően nagy a kereslet. A bezacskózott állatok egy-két napot élnek csak, hacsak az újdonsült tulajnak nem esik meg rajtuk a szíve. Erre azonban nem sok esély van, hiszen az aranyhal és a teknős is a szerencse jelképe az ázsiai államban, ezért úgy tartják, azokat zsebben hordozni is szerencsét hoz.

 

Egy biztos: a szerencsét hozó kulcstartók birtokosai félve kereshetik meg a napok óta nem talált kulcscsomóikat, kiváltképp, hogy az első csecsebecsék másfél éve jelentek meg.