Kutatócsoport foglalkozik majd a harkányi turizmussal

Helyi - szerző: KT

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Nemeskéri Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem dékánja és Baksai Tamás, Harkány polgármestere. A nyilatkozat értelmében az egyetem létrehoz egy Harkány turizmusával foglalkozó kutatócsoportot, és 80 hallgató is érkezik a szakképzésből.

 

 

Fontos, hogy Harkány város életében talán a legfontosabb területen, a turizmusban tudjunk együttműködni – mondta a Szabadegyetem szerdai napján dr. Nemeskéri Zsolt. Az együttműködési megállapodás a tudományegyetemen folyó szakképzési ágat érinti, a megállapodástól pedig azt várják, hogy az egyetem tudásbázisa kiegészítve a Harkányban megtalálható szakmai bázissal egy olyan képzési programot hozhasson létre, amellyel amellett, hogy az orosz kapcsolatot is jobban sikerül kiaknázni, olyan szakembereket is képez, akik a turizmust újra fel tudják virágoztatni – mutatott ár a dékán.

 

Az együttműködés másik vonatkozásában egy tudományos csoportot hoznának létre, mely a harkányi turizmus kérdéskörével foglalkozna. Az így létrejött tudásbázisra mindig számíthat a város és a város vezetősége – fogalmazott dr. Nemeskéri Zsolt hozzátéve: bízik abban, hogy a városban ennek rövid időn elül a gyakorlati hasznát is látni fogják. A következő fél évben mintegy 80 hallgatót állítanak a város szolgálatába, akik egyéb programok mellett a városi rendezvények szervezésében is részt vesznek. A dékán megkérte Baksai Tamást, hogy használja az egyetem erőforrását a város érdekében.

 

Baksai Tamás elmondta: bízik abban, hogy az elmúlt hónap PTE-vel folytatott tárgyalásainak eredménye mind a város, mind pedig az egyetem számára egyaránt hasznos lesz. A polgármester programjában foglaltakra is rámutatott, amikor felidézte: mindenki által elérhető oktatáson keresztül és szilárd erkölcsi alapokon nyugvó nevelésen át vezet az út a város felvirágzásához, hosszútávú fejlődéséhez, ami nélkül elképzelhetetlen a város hosszúttávú fejlődése. Harkányi identitásunkat akkor tudjuk megtartani és megőrizni, ha kultúránkat ápoljuk – fogalmazott a város polgármestere, kiemelve a jubileumát ünneplő Harkányi Szabadegyetem jelentőségét is.