A gépkocsi utastere nem trezor

Baranya - szerző: KT

Az elmúlt hetekben előfordult, hogy Siklóson és vonzáskörzetében, éjszakai órákban törtek fel ismeretlenek gépkocsikat, melyekből a tulajdonosok által könnyelműen az utastérben felejtett értéktárgyakat loptak el.

 

 

Az ismeretlen tolvajok mindkét alkalommal a gépkocsi egy-egy oldalsó ablakát törték be, majd elemelték az autóban felejtett – jellemzően készpénzt és személyes iratokat tartalmazó – kézitáskákat, pénztárcákat és egyéb értékeket.

 

A rendőrség kérése, hogy a gépkocsikban még nappali időszakban se hagyjanak értékeket, mert így felkínálják azokat a tolvajoknak. A késő őszi, illetve téli időszakban a korai sötétedés és a kellemetlenül hideg időjárás miatt a közterületek már a kora esti órákban elnéptelenednek, jelentősen csökkentve ezzel a tolvajok számára a bűnelkövetés kockázatát.

 

A gépkocsi feltörések megelőzése érdekében a kertes házas lakónegyedekben – ha tehetik – célszerű beállni a zárt udvarba, amennyiben ez nem megoldható, a gépkocsit minden esetben jól megvilágított helyen állítsuk le.

 

A Siklósi Rendőrkapitányság figyelmeztető szórólapok szétosztásával és a közterületi jelenlét fokozásával is kívánja megelőzni a gépkocsi feltöréseket.