Felbontották a kampánykorzó burkolatát is

Helyi - szerző: KT

Hetek, vagy inkább hónapok óta sötét a Kossuth Lajos utca Siesta előtti szakasza. Nem egyszerűen biztosíték olvadt el, a hibát keresik, és vele párhuzamosan dolgoznak a megoldáson is. A feltárások során az újonnan lerakott burkolatot is meg kellett bontani.

 

 

A Bartók utcai kereszteződés közelében lévő lámpák újra világítanak, így a gyalogátkelő hely és a buszmegálló immáron nincs teljes sötétségben. A Kossuth utca kampánykorzó melletti szakaszán viszont továbbra sem pislákol semmi a kandeláberek tetején. A hibáról több ízben tájékoztatták az E.On-t is, aki keresi annak okát, ennek tanúbizonysága a több oszlop mellett megbontott, újonnan lerakott útburkolat is.

 

 

A négysávos szélén is látszanak kutatóárkok. A vizsgálat választ adhat arra is, hogy a szervizút burkolása során sérült-e meg a földkábel. A választásokra fél év alatt elkészülő útdarabka építéskor nem történt komoly földmunka. A járda felbontása mellett a meglévő aszfaltburkolaton készítettek tükröt, azaz marták egy szintbe és zúzalék ágyon helyezték rá a térköveket. Ennek ellenére akár egy letalpalt munkagép is könnyen megsüllyedhetett annyira, hogy a kábelekben kárt tegyen – tudtuk meg a munkásoktól.

 

Baksai Tamás polgármester korábban elmondta: azon túl, hogy a hiba okát is meg kell határozni, intézkedéseket tett annak érdekében, hogy az útszakasz minél előbb újra ki legyen világítva.