Legalább négy új megfigyelt terület

Helyi - szerző: KT

A meglévő térfigyelő kamerák újrarendezése is szóba került azon az egyeztetésen, amit az önkormányzat és a helyi rendőrőrs munkatársai tartottak. Az átcsoportosítás azokat a területeket érintené, amelyeket indokolatlanul sok kamera figyel egyszerre.

 

 

Két játszóterünket kettő-kettő, a parkban felújított illemhelyet három, míg a terehegyi parkolót négy kamera figyeli – elsősorban ezeket érintené az az újragondolt, közbiztonság javítását központba helyező kezdeményezés, mely része volt a Baksai Tamás által korábban beszámolt rendőrségi egyeztetésnek.

 

Az átcsoportosítás – a pályázati projektek megvalósulását és a kamerák biztonságát is figyelembe véve – legalább négy berendezést érinthet, melyeket a szakhatóságok által javasolt helyre szerelnének át.

 

Közterületi kamerarendszert a rendőrség és a közterület-felügyelet üzemeltethet, elsődleges célja a közterületek rendjének fenntartása és a bűnmegelőzés, de a már elkövetett jogsértő cselekmények felderítésében vagy balesetek igazolásában is komoly szerepet játszik. Zárt rendszere révén biztosítja, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá a rögzített vagy valós idejű adatokhoz és információkhoz, így biztosítva a személyiségi jogok védelmét.

 

A felszerelt kamerák pályázatok révén kerültek a helyeikre, így az áttelepítés során az így szabott lehetőségeket is figyelembe kell venni. Természetesen további, a rendszerhez kapcsolódó kamerák felszerelésére is lehetőség van.