Ösztöndíjjal ismertek el negyvenhét tehetséget

Helyi - szerző: KT

Pénteken ötödik alkalommal adták át középiskolás diákok részére a Tehetségekért Ösztöndíjakat. A negyvenhét kitüntetett között a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is szerepeltek.

 

 

Tehetségekről szól a pályázati kiírás. Nem pusztán tanulmányi eredmény vagy szociális helyzet az elbírálás alapja, hanem az a többlet, ami benne van a gyermekben. Az a gyémánt, ami benne rejlik a kőzetben, és az értő szem felfedezi, csiszolja – hangzott el az átadó ünnepségen, rámutatva: fontos szerepe van ebben a szülőnek, aki megsejti, hogy mi van a gyermekben, az edzőnek, a tanárnak és az iskolának, aki nem csak látja, hanem fejleszti is a tehetséget. Ez a tehetség akkor sikeres, ha a gyermek tudja, hogy neki célja van, és ezért a célért hajlandó küzdeni.

 

A Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány a DDC a Tehetségekért Ösztöndíj programot azzal a céllal indította útjára, hogy a váci és beremendi cementgyárak vonzáskörzetében élő, kiemelkedően tehetséges és jó tanulmányi eredménnyel rendelkező általános és középiskolás diákok számára rendszeres ösztöndíjat, anyagi forrást is biztosítson.

 

A harkányi iskolából Béda Eszter, Bognár Lilla Éva, Farnas Viktória, Fekete Krisztina, Horváth Ágnes, Lukács Luca, Németh Emese, Tar Adorján, Wirth István és Zoric Igor vehetett át ösztöndíjat a siklósi átadón. Az általános iskolai diákok osztályfőnöke Greges Zsuzsanna, Bognárné Schubert Éva, Radosnainé Geosits Györgyi valamint Nagyné Schoplocher Szilvia.