83 autót vetetett meg egy közmunkással a baranyai autónepper

Baranya - szerző: MTI

Büntetőeljárást kezdeményezett a NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága egy baranyai autókereskedő ellen, aki 83 gépjárművet vetetett meg egy rendkívül rossz körülmények között élő férfival, hogy elkerülje az illetékfizetést.

 

 

A főigazgatóság MTI-nek adott közlemény szerint a férfi az adásvételi szerződéseket strómanként, a megélhetését biztosító kisebb összegek fejében írta alá, a járművek sohasem kerültek a birtokába, semmit sem tudott róluk.

 

Minderre azután derült fény, hogy az illetékes polgármesteri hivatalok tájékoztatták a NAV-ot a kocsik adásvételéről, de a férfi sem az adóhivatal által megállapított vagyonátruházási illetéket, sem a vásárlások bejelentésének elmulasztása miatt kirótt bírságot nem fizette meg.

 

Amikor a hatóság a több millió forintos tartozás miatt végrehajtást indított ellene, és kérelmére kivizsgálta az eset körülményeit, azt állapította meg, hogy a férfi omladozó házban él, jövedelme nincs, azt az elmúlt időszakban is csak közfoglalkoztatásból sikerült szereznie, a gépjárművekkel pedig valóban nem rendelkezik.