Siklósi fitneszpark nyerte a DDC pályázatát

Baranya - szerző: KT

Siklós város önkormányzatának Családi Szabadidő- és Fitnesz Park című pályázata nyerte el a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) idei, másfél millió forintos támogatását. A díjat 2011 óta adják át, célja a helyi közösségek környezettudatos kezdeményezéseinek előmozdítása.

 

 

Nyílt napot tartott pénteken a DDC, melyen kihirdették a Zöld Megoldás pályázat nyertesét. Siklós önkormányzatának Családi Szabadidő- és Fitnesz Park nevű programja olyan közösségi tér kialakítását és egyben  parkosított terület rehabilitációját tartalmazza, ahol gyermekek és felnőttek közösen tölthetik idejüket, kielégítve ezzel napi mozgás- és friss levegő szükségletüket is. A park az egészség- és környezettudatos magatartás kialakítása mellett az iskolán kívüli környezeti nevelés lehetőségét is megcélozza – tudtuk meg az átadón.

 

A projekt keretében játszótéri eszközök, szabadtéri fitneszgépek és játékok mellett egy olvasóliget is kialakításra 2015 nyarára. A díjat Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója Beremenden adta át Balázsné Kréth Ibolyának, a polgármesteri kabinet vezetőjének.