Felülvizsgálják az útdíjrendszert – van, ami tévedésből került fel

Gazdaság - szerző: HH

A januárban bevezetett módosítások felülvizsgálatát a hónap végére tűzte napirendre a fejlesztési tárca. A díjfizetés több helyen megszűnik, de van, ahol az átrendezés miatt senki sem lesz vele előrébb. Van olyan szakasz is, ami tévedésből került fel a fizetős utak listájára.

 

 

Januárban már  ötvenezren váltottak megyei matricát, ami egyenlőre csak 1500 helyen kapható. Februárra várhatóan valamennyi értékesítési ponton és mobiltelefonon is beszerezhető lesz.

 

Becsey Zsolt közlekedési helyettes államtitkár a Hír Tv-nek elmondta: elképzelhető, hogy kikerül a fizetős utak közül a ferihegyi repülőtérre vezető szakasz. Ott a gyorsforgalmi útra nem kell megváltani a matricát, de a 4-es főútra már igen, a reptér 2-es terminálja viszont csak ezen keresztül közelíthető meg. Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke úgy véli: igazságos, de hibás az új útdíjrendszert, amelynek bevezetését véleménye szerint nem előzte meg a szükséges egyeztetés. Hende Csaba honvédelmi miniszter az M86-os út fizetőssé tételét igazságtalannak és diszkriminatívnak nevezte.

 

Az M30-as pálya Miskolcot elkerülő része tévedésből került fel a díjköteles szakaszok listájára – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. – ezért az út díjmentes marad.