Mégis él a Nokia – butatelefonként mutatta be a Microsoft

Technológia - szerző: KT

Nokia 215 néven mutatta be a cégóriás a legújabb – buta – telefonját. Hogy el tudjunk igazodni a nevek kavalkádjában, tisztázzuk: a windowsos okostelefont Lumia néven forgalmazza a Nokiát tavaly felvásárló Microsoft.

A 215 jelű Nokiát duál SIM-es változatban is piacra fogják dobni, és három szín – zöld, fekete, fehér – közül választhatunk. Egyik legfontosabb tulajdonságaként anyagában színezett műanyag házat és gumi gombokat kapott. Becsült ára 29 dollár, azaz 7700 forint lesz. Célközönség az elsőtelefonos felhasználók illetve a másodkészüléket használók köre.

 

A redmondi óriás meglepő adatot is közölt a készülékkel kapcsolatban – a belső, 32 gigányi tárhely indokolatlanul soknak tűnik, amin az MP3 valamint a fényképező osztozik. A szolgáltatások közül nem hiányozhat az FM rádió sem, de a készülék szoftverébe egy alapszintű böngésző mellett az MSN Waether programját és a SLAM fájlcserélő eljárást is integrálták. Készenléti idejét 5 napra jósolják, folyamatos beszélgetésre 20 órát, míg zenehallgatással ötvenet fordíthatunk az akku egyetlen feltöltésével.